Reacties voor: Terugkijken op 7,5 jaar iPhoneclub en iPadclub [infographic]

iPhoneclub heet vanaf 17 juli 2014 iCulture. In een infographic kijken we terug op enkele hoogtepunten uit 7,5 jaar.
Redactie iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 41 reacties

  1. Newiculture??

  2. Prachtig, Proficiat, doe zo voort!

  3. nou gooi maar open die poort! niet vergeten om iphoneclub.nl door te linken naar iculture.nl šŸ˜‰

    Succes!

  4. Geinig gedaan dit. Ben benieuwd.

  5. Ik snap eigenlijk niet waarom dit niet vanaf het begin al gedaan is zodra iPadclub ook een goed succes werd, alles onder 1 dak, 1 app, 1 redactie met hierin personen gespecialiseerd in hun eigen tak.

    Net zoals het vreemd is dat iPhoneclub zijn links nog altijd in de huidige pagina laadt en hierdoor bezoekers verliest, je wilt je bezoekers houden en het liefst zo lang mogelijk (_blank page)

    Het is overigens niet alleen mijn mening ook verschillende top uitgevers van websites geven dit als best practice aan.

    Zelfs jullie technische partners hebben het Cloud VPS en ontstuimig.

    Ontopic erg leuk dat het live gaat een team dat hard werkt voor een passie/hobby!!

  6. Ziet er goed uit, ben benieuwd naar iCulture! Al vele jaren lees ik met plezier, hetgeen waar jullie zoveel passie en aandacht in stoppen.

    Ga zo door šŸ™‚

  7. Cool, hele mooie mijlpaal en veel succes gewenst in de toekomst! Wat ik me afvraag, komt er ook meer Mac nieuws, en worden jullie daarmee niet een directe concurrent van OneMoreThing.nl? Omdat jullie verhouding/samenwerking daarmee altijd goed was volgens mij

  8. Zo. Nu is het wel leuk geweest. Ik vind de vernieuwing goed en de site zal er geweldig uit zien, maar het wordt nu een beetje teveel SBS6-gehalte met teveel bombarie.

    Je kunt gerust het een en ander wijzigen, maar zoveel marketing er om heen? Schoenmaker, blijf bij je lees.

  9. leuk die historie.. ga zo door.. kijk altijd op iphoneclub

  10. Ik ben in de loop der jaren steeds meer gehecht en vertrouwd geraakt met alles van Apple.
    Zo ook mijn bezoeken aan iPhone/iPadclub.
    Ik kan al haast niet meer zonder, dus blijf jullie trouw volgen op de nieuwe website.

    Blijf vooral zo doorgaan šŸ™‚

  11. En toch mis ik de Palmclub… Maar dat is waarschijnlijk omdat ik een zurige ouwe l*l aan het worden ben… Maar leuk om te zien hoe de ontwikkeling in de voorgaande jaren naar de huidige stap is geweest. En de cijfers zijn indrukwekkend. Proficiat!

  12. IphoneClub was het dagelijkse feestje op de iPhone. Morgen gaat dat feestje lekker door met iCulture!

  13. Ik ben sinds enkele jaren terug begonnen met lezen op iPhoneclub en iPadclub en doe dit nog altijd met plezier. Wat mij betreft is dit dƩ bron voor alle informatie over Apple. Het feit dat iPhone- en iPadclub samengevoegd gaan worden tot iCulture verbaast me ook helemaal niet. Het past veel beter.

    Lijkt een beetje op wat Apple destijds deed met de naamsverandering van iPhone OS naar iOS; het gaat niet alleen om iPhone, maar om meer producten.

    Ben enorm benieuwd naar het eindresultaat. De ‘sneak peek’ op Instagram zegt al veel, maar alles zelf mogen gebruiken is uiteindelijk toch leuker. En morgen gaat dat eindelijk gebeuren! šŸ™‚

    Ook nog gefeliciteerd met de fantastische cijfers die jullie met ons gedeeld hebben. Had wel verwacht dat het goed gaat, maar deze cijfers maken het nog indrukwekkender.

  14. Origineel geplaatst door Ivo
    Net zoals het vreemd is dat iPhoneclub zijn links nog altijd in de huidige pagina laadt en hierdoor bezoekers verliest, je wilt je bezoekers houden en het liefst zo lang mogelijk (_blank page)

    Dat _blank gedoe is tegenwoordig ook al best uit de lucht gegrepen. Ja, men doet het veel, ja bezoekers hebben het liever. Maar niet gebruiken geeft de gebruiker meer keuzes. Wil ik hem direct openen (klikken) of wil ik hem in een nieuw tabblad? (Rechtsklikken en openen). Ik vind het wel fijn en mensen zijn echt niet meer dom op internet. Je moet ze keuzes geven. Niet keuzes ontnemen šŸ˜‰

    Ik ben benieuwd, blijf dit een verschrikkelijke website vinden qua ontwerp. Het is echt verouderd. En vooral de wisselende grote van afbeeldingen vond ik storend. Nu ook hopen dat die verschrikkelijke standaard Gravatars verleden tijd zijn en we hebben een nieuw Nederlands toppertje te pakken.

    Succes morgen, wanneer kunnen we het verwachten? Hoe laat ongeveer?

  15. Toppers!

    Gefeliciteerd met de 5 jaren!
    Altijd een genot om jullie stukjes te lezen.

  16. Krijgen we ook meer Mac nieuws?

  17. Proficiat!!!

    Elke ochtend Ć©Ć©n van mijn eerste rituelen, iphoneclub en ipadclub raadplegen, leuk dat jullie ze nu gaan samenvoegen.
    Aangezien ik over beide toestellen beschik hoop ok dat jullie nog even verder blijven doen.
    Groeten uit Belgiƫ.
    Kristof

  18. Vanaf het begin lees ik dagelijkse even de frontpage over en daar verdienen jullie een pluim voor! Alleen de laatste tijd zijn sommige artikelen wel wat gekleurder geworden, voor mijn gevoel waren ze vroeger objectiever, nu lijkt Apple soms een streepje voor te hebben.

  19. Bedankt voor de afgelopen 7,5 jaar iphoneclub en iPadclub. Ik lees de artikelen elke dag met veel plezier en heel benieuwd naar de site en straks de app. Ik hoop nog lang van jullie te genieten!

  20. Succes morgen als de site live gaat! Ik ben heel benieuwd!

  21. Bedankt voor de mooie jaren!
    Ga zeker zo door, ik geniet nog elke dag van jullie artikelen

  22. Jee waar gaat dit allemaal over? Een nieuwe site en naam so wat. Even serieus wie zit hierop te wachten op die onzin en wie wat doet en hoe lang en dat soort ongein. Geef gewoon nieuws over alles van Apple. Alsof jullie de beste zijn met alles zeg hou toch op.

  23. Op dit moment leidt de url https://www.iculture.nl nog maar de oude website van iPhoneclub. Ben benieuwd wanneer de nieuwe site vandaag online gaat.

  24. Proficiat iCulture met deze vernieuwing šŸ˜€

    Ga zo door met het brengen van het geweldige werk wat jullie leveren!

  25. @Digilike: Om 19.00u waarschijnlijk. Gewoon omdat Apple ook alles om 19.00u.(onze tijd ) ook alles “loslaat”. Onnozel eigenlijk.

  26. My favorite pitstop for the day : me healthy dose of Gonny’s [and her boys] Knowledgable Gossip :).
    Keep up the good work.
    Apple…… It’s a cult, I tell ya !!

  27. Origineel geplaatst door centwafer
    @Digilike: Om 19.00u waarschijnlijk. Gewoon omdat Apple ook alles om 19.00u.(onze tijd ) ook alles ā€œloslaatā€. Onnozel eigenlijk.

    Zoiets schoot inderdaad ook door mijn hoofd.

  28. @nando: Tjonge wat een hoop werk is hier in gaan zitten. En dan deze hartverwarmende reacties van de echte fan (haha)
    Ɖlevez les Moguls (naar Rousseau)
    En nu maar hopen dat Apple de winst in haar profiel & aanzien ook eens gaat belonen met een paar stroopwafels of zo
    Zo niet, dan is dat een schande…

  29. Heel veel succes toegewenst met nieuw site. Met name wil ik mijn respect tonen voor Gonny die aanvankelijk, 6,5 jaar geleden, de kar is gaan trekken. En nu zoveel jaar later nog steeds volop meedoet. Dat is toch een unicum in het vaak vluchtige wereldje van het internet.

  30. Origineel geplaatst door nando
    Jee waar gaat dit allemaal over? Een nieuwe site en naam so wat. Even serieus wie zit hierop te wachten op die onzin en wie wat doet en hoe lang en dat soort ongein. Geef gewoon nieuws over alles van Apple. Alsof jullie de beste zijn met alles zeg hou toch op.

    HELEMAAL mee eens. En er is nog niks onder de zon om 20h30. Jammer.
    En waar zijn mijn nieuwsartikelen van vandaag? Wij zijn hier de doelgroep hoor, dat is de redactie niet hoop ik. Jammer.
    Ik vind zo’n vernieuwing leuk voor jullie, maar om er zoveel artikelen aan te wijden? Ineens wordt het een amateuristische hobby van de auteurs. Jammer.

  31. Origineel geplaatst door fcturner
    HELEMAAL mee eens. En er is nog niks onder de zon om 20h30. Jammer. En waar zijn mijn nieuwsartikelen van vandaag? Wij zijn hier de doelgroep hoor, dat is de redactie niet hoop ik. Jammer. Ik vind zoā€™n vernieuwing leuk voor jullie, maar om er zoveel artikelen aan te wijden? Ineens wordt het een amateuristische hobby van de auteurs. Jammer.

    Lees dan niet, ik vind het wel leuk om te lezen waarom en hoe dingen achter de schermen gaan.

    Nogmaals je bent niet verplicht om de site iphoneclub of later iculture.nl te komen, je betaald niets aan de site die jou en anderen van nuttige informatie voorziet en nog mopperen, ongelooflijk….

  32. Wat een dikke bullshit en flauw excuus(met alle respect voor de slachtoffers en nabestaanden). Ik noem het gewoon onkunde en amateuristisch gedoe. Er zijn dagelijks miljoenen mensen die sterven door weet ik veel welke oorzaak dan ook. Trouwens, jullie betekenen echt geen bal hoor op wereld gebied. Laat ik toch tot jullie besef komen dat jullie maar een fanclub zijn van een merk, verder niets. En dan nog in Ć©Ć©n van de minst gesproken talen ter wereld(hilarisch).

    Groetjes.

  33. @Gonny van der Zwaag: Toen ik mijn reactie schreef, wist ik het nog niet van de vliegtuigramp. Dat jullie daarom gas terugnemen snap en waardeer ik, dus wat dat betreft mijn excuses.

  34. @superman: Haha idd! Fanclub van een merk waarvan we houden ja

  35. Toeval? Concullega OneMoreThing heeft ook een nieuwe opzet van de site. Aan de hand van de voorbeeld afbeeldingen vermoed ik dat iCulture er net zo “licht” uit gaat zien. Ik vind het zeker mooi!

  36. @Pieter: Helemaal mee eens. Helaas.

  37. Beste Redactie,

    Als volger van het eerste uur heb ik in de loop van de jaren vooral de kwaliteit van de berichtgeving en de redactionele inhoudelijkheid zien groeien. Met veel interesse lees ik bijna dagelijks jullie selecties van het nieuws en de goed tips.
    Goed werk. Ook wil ik jullie een compliment geven over de ingehouden en beheerste manier waarop jullie je inkomsten genereren. Ik stoor me er nooit aan. Dat is mooi.
    Ga zo door ik ben blij met jullie.

  38. Ah, daar is die dan!! šŸ™‚

  39. Mooie tijden waren het! Gewoon je droom achterna jagen en toch die website starten. Zou het wat worden met die smartphone van Apple? Ja het werd wat! en hoe! Jullie hebben iets moois opgebouwd wat alleen maar mooier is geworden. Nogmaals gefeliciteerd!

  40. Natuurlijk hadden we jullie graag de hele dag van nieuws willen voorzien. Dat doen we het liefst, al 7,5 jaar lang. We hadden gepland eerder vandaag live te gaan met de nieuwe site, maar we zijn (ook) overgeleverd aan de developers/serverguru’s die er de hele dag hard mee bezig zijn geweest. Voor buitenstaanders kan het misschien een eenvoudige klus lijken,maar technisch gezien is het vrij lastig wat er moet gebeuren: samenvoeging van de backoffices van twee websites met enorm veel artikelen… en dan moet ook de app (die door weer een andere partij gemaakt wordt) ook nog probleemloos blijven werken en meteen op de nieuwe samengestelde back-end aangesloten kunnen worden. Oh, en tegelijk voeren we een compleet nieuw webdesign in. Gelukkig laten wij – en onze ontwikkelaars – ons niet opjagen. Bovendien was het vandaag technisch gezien voor ons als redactie niet mogelijk om nog langer artikelen op iPhoneclub te plaatsen (content freeze). Dus vandaag geen nieuwe artikelen. Onze vingers jeuken, maar het kan niet.

    En ja: we zijn nog steeds apetrots op wat we gemaakt hebben en er is – althans voor ons – geen reden om dan stilletjes in een hoekje te gaan zitten. Vooraf een beetje buzz creĆ«ren hoort er ook bij. De nieuwe site is gaaf! Dat willen we wel van de dagen schreeuwen! Maar toen het nieuws over de vliegtuigramp naar buiten kwam, vonden we ook: het is niet OK om er vanavond nog even een feestje van te maken. We zetten er een punt achter vandaag en schuiven het door naar morgen. Dank voor jullie begrip.

    Uitleg van Jean-Paul hierover vind je ook op ons backstageblog backstage.iculture.nl.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.