Telegram iPhone vernieuwd

Telegram Messenger nu met pincode en Touch ID-beveiliging

Telegram Messenger heeft vanaf nu een fotobewerker. Je kunt ook een pincode of wachtwoord instellen of kiezen voor beveiliging met Touch ID.

Telegram voor iPhone en iPad: alles wat je wilt wetenHet werd een paar dagen geleden al aangekondigd en nu is het zover: de update van Telegram is er. Daarin vind je twee grote vernieuwingen: een fotobewerker en betere beveiliging met pincode of Touch ID.


Met de fotobewerker kun je afbeeldingen die je met Telegram Messenger wilt uitwisselen bijsnijden, draaien, vervagen en verbeteren. Privacygevoelige details zoals een telefoonnummer of ongewenst naakt poets je daarmee makkelijk weg, voordat je een foto naar iemand anders verstuurt. De fotobewerker is ook te gebruiken om je selfie nog net iets mooier te maken. Je kunt helderheid, contrast, scherpte en meer met nauwkeurige precisie aanpassen. De makers van Telegram spreken zelf van Photoshop-waardige kwaliteit, maar dat lijkt ons wat al te mooi voorgeschoteld.

Telegram afschermen met pincode of Touch ID

Niet alleen ongewenste tepels en pukkels kun je voortaan wegpoetsen met Telegram Messenger, je kunt ook zorgen dat anderen uberhaupt de foto’s die je hebt uitgewisseld niet te zien krijgen. Daarvoor is de nieuwe beveiliging met toegangscodes bedoeld. Je hebt hiervoor drie opties: een pincode met cijfers, een wachtwoord met een mix van letters, cijfers en andere karakters of afscherming met TouchID. Door een pincode of wachtwoord in te stellen versleutel je de lokale database.

telegram-pincode telegram-toegangscode

Je kunt zelf kiezen of je de app handmatig wilt vergrendelen vanaf de chatpagina, of dat de app vanzelf vergrendelt na een bepaalde periode van inactiviteit. Vergeet je de toegangscode, dan zul je de app moeten verwijderen en opnieuw installeren. Alle geheime chats gaan daarbij verloren.

Versie 2.9.3 is meteen te downloaden uit de App Store en is qua nieuwe functies een stuk interessanter dan de twee voorgaande updates.

Lees ook: Telegram voor iPhone en iPad: alles wat je wilt weten

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 25 februari 2015, 23:23
Categorie Apps
Onderwerpen messenger, telegram

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.