4g-dekking-tmobile

T-Mobile wil eind 2015 klaar zijn met uitrol 4G-netwerk

T-Mobile wil eind 2015 klaar zijn met de uitrol van het 4G-netwerk. De provider claimt een hogere antennedichtheid in stedelijke gebieden, dan andere aanbieders.

T-Mobile heeft bekendgemaakt dat de uitrol van het 4G-netwerk volgens plan verloopt. Ruim een miljoen klanten maken dagelijks gebruik van 4G en dat zal in 2015 verder stijgen. Landelijke dekking wordt eind 2015 verwacht, benadrukte de provider nog eens. Een exacte datum geeft T-Mobile nog niet. Er wordt daarbij een compleet nieuw netwerk ingericht. In de stedelijke gebieden heeft T-Mobile 5.000 antennes staan en daarmee claimt het bedrijf de hoogste antennedichtheid van alle aanbieders. Concurrenten KPN en Vodafone waren vorig jaar al klaar met landelijke dekking.


4g-dekking-providers

In januari 2013 beloofde T-Mobile nog om medio 2014 landelijke dekking te hebben, maar die planning werd niet gehaald. In september 2014 werd daarom een aangepaste planning bekendgemaakt: eind 2015 moet de landelijke 4G-dekking klaar zijn. Het lijkt erop dat T-Mobile dat gaat halen.

Op kaartjes van 4gdekking.nl (zie hierboven) is te zien hoe momenteel de 4G-dekking is bij de verschillende aanbieders. Daarbij ontbreekt Tele2 nog, een aanbieder die wel frequenties voor het 4G-netwerk mag gebruiken, maar het netwerk nog niet heeft opengezet voor consumenten.

T-Mobile maakte vandaag ook bekend dat ze dit jaar doorgaan met twee submerken, naast het huismerk. Vorig jaar stopte de provider met MTV Mobile, waardoor er momenteel twee budgetmerken over zijn waarmee T-Mobile de markt op gaat: BEN en Simpel. Beide maken voor het netwerk gebruik van T-Mobile. Vooral van budgetmerk BEN verwacht T-Mobile veel, vanwege de geliefdheid van het merk en de no-nonsense uitstraling.

T-Mobile maakte niet bekend hoeveel data de klanten in 2014 hebben verstookt, maar geeft wel aan dat het vorig jaar 128 procent meer data is gebruikt dan in 2013. Het leverde T-Mobile een omzetstijging van 6 procent op in niet-spraakgerelateerde inkomsten. De gemiddelde omzet per klant (ARPU) die T-Mobile realiseert, bedraagt €24 en er zijn 3,9 miljoen klanten, werd verder bekendgemaakt.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt
26 februari 2015 om 10:21
Onderwerp
Categorie
Providers
22 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.