Team-tekstverwerker Quip krijgt langverwachte exportfunctie

De gezamenlijke tekstverwerker Quip op iPhone en iPad is voorzien van PDF-export, documenten printen en achtergrondsynchronisatie.
Bart Breij - · Laatst bijgewerkt:

Quip iPhone samenwerken aan documentenJe kan prima schrijven in de gratis tekstverwerker Quip op iPhone en iPad. Ook gezamenlijk aan dezelfde tekst werken gaat goed en het werkt zélfs vlekkeloos als je gelijktijdig in dezelfde tekst bezig bent. Maar de applicatie van oud-medewerkers van Google Maps en Google Apps, breekt qua populariteit nog geen potten. Huidige gebruikers misten vooral een exportfunctie. Misten, want daarin is nu voorzien na een nieuwe update.

Wie hoopt dat Quip nu documenten rechtstreeks kan opslaan en versturen als .doc-document, komt van een koude kermis thuis. Quip wordt nog altijd niet neergezet als een applicatie waar je even snel een notitie mee maakt die je vervolgens kan gebruiken in Microsoft Word, Apple’s Pages of LibreOffice.

In plaats daarvan kan je een tekstbestand in Quip nu opslaan en verzenden als PDF-document. Daarbij blijven de afbeeldingen, alinea-indeling, tabellen, tussenkoppen, todo-vakjes en opsommingen keurig in stand. Dat niet alles keurig uitgelijnd op pagina’s past is jammer, maar wel te begrijpen. Als je in Quip schrijft zie je immers geen lijntjes voor paginascheidingen.

Quip tekstverwerker iPhone mappen Quip opties printen en exporteren

Quip 1.6 voorziet naast de PDF-export ook de mogelijkheid om een document direct te printen via AirPrint. Daarnaast kan je nu ook documenten importeren vanaf Google Drive, naast Dropbox, Evernote en e-mail. Verder maakt de applicatie onder iOS 7 gebruik van achtergrondsynchronisatie zodat je documenten up-to-date zijn als je de app opent.

Lees ook onze uitgebreide review van Quip.

Downloaden: Quip (gratis, universeel, iOS 7.0+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 23 juli 2014, 23:38
Onderwerpen google documenten, google drive, pdf

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.