Guitar Wing: draadloos gitaargeluid veranderen via iPad-app

De Guitar Wing is een draadloze 3D-controller voor je gitaar, die werkt met een iOS-app, computersoftware en MIDI-controllers.
Bastiaan Vroegop - · Laatst bijgewerkt:

Guitar WingGitaristen hebben inmiddels flink wat manieren om hun iPad te gebruiken op het podium. Voetpedalen en kabels zorgen ervoor dat je op aardig slimme manier het geluid van je instrument kunt tweaken. Nadeel is dat veel van deze accessoires nog steeds op de ouderwetse manier aangesloten moeten worden, met een kabel van de gitaar naar het iOS-apparaat. Wat dat betreft lijkt de Guitar Wing iets handiger: deze gitaarcontroller laat je vanuit een app filters en andere geluiden tweaken, maar verbindt draadloos via Bluetooth. Je hebt hierdoor alleen de rechtstreekse versterkerkabel nog.

Guitar Wing 2De Guitar Wing hangt aan je gitaar en heeft de nodige sliders en knoppen waarmee je het versterkergeluid kunt aanpassen. Deze wijzigingen geeft het gitaaraccessoire draadloos door aan een iOS-app die bijvoorbeeld tussen de gitaar en de versterker hangt. De iOS-app maakt dit mogelijk maar is niet vereist: de Guitar Wing kan ook via een MIDI-controller en een programma voor laptops en desktops je versterkergeluid tweaken.

Niet alleen de knoppen op de Guitar Wing kunnen het geluid van je gitaar aanpassen. Ingebouwde bewegingssensoren laten je met een gitaarzwiep ook in één keer de toon van je gitaargepingel aanpassen.

De makers van Guitar Wing proberen hun gitaarcontroller op de markt te krijgen via Kickstarter. Een donatie van minstens 149 dollar plus 40 dollar verzendkosten verzekert je van de Guitar Wing, mits de makers hun gewilde 45.000 dollar inzamelen. Op het moment van schrijven naderen ze al de helft, met nog een kleine maand te gaan.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 8 februari 2014, 12:51
Categorieën Accessoires, Apps
Onderwerpen kickstarter, muziek

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.