Reacties voor: Tachtig procent van Nederlanders wil in 2012 (misschien) een tablet, iPad minder populair

Tachtig procent van de Nederlanders is van plan om in 2012 een tablet te kopen. Maar de iPad blijkt daarbij minder favoriet dan gedacht. Slechts 15% van de potentiële kopers wil een iPad, de meerderheid wil liever Android of Windows.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 17 reacties

  1. Typisch geval van Onbekend maakt onbemind. Henk Hollander heeft een Windows computer in z’n huiskamer staan en wil wel iets anders, maar dan het liefst zoveel mogelijk hetzelfde als wat hij gewend is. En goedkoop.

    Windows klinkt veilig en bekend en Android heeft dump-tablets voor een prikkie.

    Hoewel de iPhone zich nu duidelijk uit de markt begint te prijzen, denk ik dat de iPad nog wel een tijdje de concurrentie aan kan.

    Groter probleem is dat veel Nederlanders geen creditcard hebben, en het is nogal onbekend dat je ook via automatische afschrijving je aankopen kan doen.

  2. Uiteindelijk zal de iPad het beste verkopen.. Let maar op!!

    Windows staat nog in de kinderschoenen en hebben weinig apps en Android is te complex voor de meeste mensen en zijn gewoon te onveilig.

    Apple heeft een mooie veilige gebruikersomgeving en de meeste en mooiste applicaties.
    Normaal betalen kennen ze nog niet bij Android.

    Apple wins this Xmas!!

  3. en nu moet je nog eens een onderzoek doen naar de mensen die een android tablet hebben (en zeker zo’n goedkope) in welke mate ze tevreden zijn met het device.

    Ik ken vijf mensen die een android device hebben. 3 met een galaxy en 2 met zo’n nep ding. Slechts een glaxy gebruiker zegt volmondig tevreden te zijn. De andere zijn dat niet. Kanttekening bij mijn onderzoek is dat dat degene die te vrede is een it-er is en het leuk vind om te prutsen met zo’n device en custom rommeltjes te zoeken en te installeren.

    Kortom Android is voor tweakers en knutselaars, ipad is voor mensen die een device functioneel willen gebruiken….windows bestaat wat mij betreft niet 🙂

  4. Merendeel van de Nederlanders wil een goedkope tablet. ze zien niet in dat de goedkopere android (2.x) tablets veel minder zijn qua gebruikersbeleving. het is een telefoon OS geport naar een tablet.

    De betere Android 3.x / 4.x tablets liggen in de zelfde prijscategorie en soms hoger dan een iPad.

    maar goed.. grootste gedeelte van de bevolking gebruikt ook een Windows PC ipv een Mac en zijn daar ook ‘tevreden’ mee 😀

  5. Goedkoop is duurkoop.
    Geef mij maar een echte Apple met IOS.
    Ipv zo’n Apple wannabe!

  6. Ik vind het prima dat de grote meute iets anders dan een iPad koopt. Dat houdt Apple scherp en levert mij weer een betere (en hopelijk goedkopere) iPad 4 of 5 op! 😉

  7. Het voordeel van Apple is dat ze heel veel aandacht besteden aan de presentatie van hun product in winkels. In de mediamarkt is het allemaal tastbaar, ziet het er gelikt uit en is het personeel erg gefocused op de persoon. Zeker met de komst v.d. AppleStore zal dat alleen nog maar groeien.

    Sowieso, als je een Galaxy Tab naast een iPad heb liggen, en je kunt ze beide gebruiken.. Dan is de keuze niet moeilijk 😉

  8. Het mag misschien wel kloppen wat jullie hierboven allemaal zeggen, maar als dit onderzoek klopt gaat Apple wel een deel van de markt verliezen.

  9. Heb het ook op nu.nl gelezen. Je moet er dan bij vermelden dat het onderzoek in opdracht van BelCompany is gedaan en maar met 514 deelnemers.

    Nergens staat hoe de vraagstelling is geweest. Die kan ook beïnvloedbaar zijn.

    En daarbij: de goedkopere tablets zijn er al een tijdje en waarom worden er daar dan nu al niet zoveel van verkocht?

    Vreemd en niet reëel onderzoek.

    Ook stond erbij dat de mensen liever een tablet hadden met een “bekend” OS en daar viel Apple niet onder (toch raar: er zijn zoveel iPhones in Nederland verkocht en de Mac OS is toch ook al aardig bekend tegenwoordig).

    Anroid (???????) was wel een bekend OS en Windows ook daarom zouden ze kiezen voor een tablet met dat OS.

    Kortom: wat een kul verhaal !!!

  10. Ach, die mensen hebben zuurstof tekort gehad bij de geboorte… Kunnen ze ook niets aan doen.

    Ik snap er echt geen reet van dat iemand een bagger ding wil hebben in plaats van een goed apparaat… Was er niet al een onderzoek, of meerderen dat apple gebruikers tevredener zijn dan android gebruikers…

    Ik vind het echt vreemd dat telkens bewijzen komen dat android zwaar achter ligt, flash is al bullshit etc…

    Dus, als mensen android kiezen boven apple…dan verdienen ze het ook!

  11. Ik wacht nog even 3 maanden en dan koop i de iPad 3 met Dock en smart cover wel. Geen goedkope meuk voor mij

  12. Doet me denken aan vroeger..de hele wereld speelde Mario Bros op Nintendo. Had je die Nederlanders die in hun vakantie met namaak dingen bezig waren. Zo zielig. 🙂

  13. Origineel geplaatst door whulsbergen
    Typisch geval van Onbekend maakt onbemind. Henk Hollander heeft een Windows computer in z’n huiskamer staan en wil wel iets anders, maar dan het liefst zoveel mogelijk hetzelfde als wat hij gewend is. En goedkoop.Windows klinkt veilig en bekend en Android heeft dump-tablets voor een prikkie.Hoewel de iPhone zich nu duidelijk uit de markt begint te prijzen, denk ik dat de iPad nog wel een tijdje de concurrentie aan kan.Groter probleem is dat veel Nederlanders geen creditcard hebben, en het is nogal onbekend dat je ook via automatische afschrijving je aankopen kan doen.

    helemaal mee eens. Windows 7 op een tablet is een ramp. (ik heb er hier een) booten, virusscanner en dagelijks updates waarna je moet rebooten. Te triest voor woorden…

  14. Apple hoeft nergens bang voor te zijn.

    De overgrote meerderheid haalt zo’n tablet bij Intertoys of Bart Smit voor 80 euro, om er dan snel achter te komen dat ze er helemaal niets aan hebben. Dan stappen ze vanzelf wel weer over op een iPad.

    Zoiets hebben we jaren geleden ook met MP3-spelers gezien. Die markt zou ook groot worden en Apple het nakijken geven.

    Ik zie ze niet meer, maar wel iPods. 🙂

  15. Origineel geplaatst door whulsbergen
    Windows klinkt veilig en bekend en Android heeft dump-tablets voor een prikkie.

    Windows klinkt veilig??????????

    Iedere avond op het journaal wel een melding van een virus, trojan of malware!!!

  16. De ellende is dat mensen die een goedkoper tablet kopen een verkeerde gebruikservaring krijgen en daardoor de tablet in de toekomst negeren. Dat is jammer, omdat de omarming van de tablet er juist voor zorgt dat er nog veel mogelijk kan worden, bijvoorbeeld door standaard op scholen te gaan werken met een tablet.

  17. Dit onderzoek komt op mij over als goedkope reclame voor Belcompany die heel slim zo voor de Kerst duidelijk willen maken dat je voor tablets ook bij hen terecht kunt. Dat 75 procent van de Nederlanders (dus inclusief baby,s, hoog bejaarden, mensen zonder internet etc) een tablet wil kopen volgend jaar is een zeer ongeloofwaardig hoog percentage. En het wordt nog ongeloofwaardiger dat de iPad die tot dusver veruit in alle eerdere onderzoeken huizenhoog favoriet is hier maar zo weinig wordt genoemd. Het lijkt er meer op dat het voor Belcompany financieel aantrekkelijker is om vooral Android en (straks ook) Windows tablets te verkopen. Beste advies dat ik iedereen kan geven vergelijk de tablet die je wil kopen minimaal met een iPad. De goedkope Android 2.x tablets vallen dan meteen al af en de Android 3.x tablets zijn maar weinig goedkoper of zelfs duurder en lopen nog op heel wat terreinen achter op Apple. Bij Apple ben je verzekerd van upgrades met veel nieuwe functies bij Android moet je dat maar afwachten of jouw fabrikant daar ook mee uit blijft komen of zich liever richt op het verkopen van nieuwe apparaten aangezien ze alleen daaraan verdienen. Deze iPad tiplijst geeft iedereen een snelle kennismaking met de mogelijkheden van de iPad. Ook makkelijk om door te mailen naar iemand met interesse in een tablet.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.