Swift stijgt in populariteit

Swift is de snelstgroeiende programmeertaal

Apple's programmeertaal Swift bestaat nog geen vier jaar en is volgens onderzoeksbureau RedMonk al even populair als Objective-C, de voorganger van Swift. RedMonk publiceert regelmatig lijsten met de populairste programmeertalen van het moment.

Swift wint populariteit

Swift, de programmeertaal van Apple, is nu al even populair als voorganger Objective-C. RedMonk maakt elk kwartaal een lijst van meest populaire programmeertalen van het moment. Op een gedeelde tiende plek is Swift te vinden, samen met Objective C, de voorganger van Swift.

Het is niet heel verrassend dat er zoveel interesse is in de programmeertaal van Apple. De programmeertaal kan namelijk gebruikt worden voor het bouwen van apps voor de iPhone, iPad, Apple Watch, Mac en zelfs voor webapplicaties. Wat wel verassend is, is het feit dat de programmeertaal zo snel is gestegen. Ter vergelijking: Go, de programmeertaal in 2009 geïntroduceerd werd door Google, is te vinden op plek 16. RedMonk maakt de lijsten al sinds 2011 en er was nog nooit een programmeertaal die zo snel steeg in de lijst.

Swift stijgt in populariteit

Interesse in programmeertalen
Bij het maken van de lijst wordt er door RedMonk niet zo zeer gekeken naar hoe vaak de programmeertaal gebruikt wordt of hoeveel banen er in te krijgen zijn. Ze kijken vooral hoe geïnteresseerd programmeurs zijn in een bepaalde taal.

Swift stijgt in populariteit

Swift werd in 2014 geïntroduceerd door Apple om het programmeren makkelijker te maken. Niet alleen voor nieuwe programmeurs moest het makkelijker worden om de taal te leren, maar ook voor ervaren programmeurs. Tegenwoordig kunnen kinderen al op jonge leeftijd leren programmeren met Swift Playgrounds.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 9 maart 2018, 17:32
Bron Bron Wired
Categorie Achtergrond
Onderwerpen programmeren, swift

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.