Structure Scanner legt wereld in 3D vast en is mateloos populair op Kickstarter

De Structure Scanner is een erg populaire
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

structure scanner 3dDe Structure Scanner is een Kickstarter-project, gericht op mensen die objecten in 3D willen scannen. Ook is het bedoeld voor mensen die augmented reality games in 3D willen spelen of mobiele apps met 3D-beeld willen maken. De Structure Scanner werkt samen met de iPad en is volgens de makers de eerste 3D-scanner voor mobiele apparaten. De early birds hebben al toegeslagen, waardoor inmiddels zeker is dat dit project doorgaat. Sterker nog: de beoogde investering van $100.000 is ruimschoots gehaald, want de teller staat al op $1,1 miljoen! De goedkoopste optie om mee te doen is $330. Voor dat geld krijg je een Structure Sensor voor iPad of een Structure Sensor Hacker Kit. Wacht je nog een paar dagen, dan betaal je $349. Over vijf dagen sluit de inschrijving.

Als je de Structure Scanner aansluit op je mobiele apparaat, dan kun je rondom een object lopen om een 3D-scan te maken. De modellen importeer je in CAD of in de software voor een 3D-printer. Je hebt keuze uit ijsblauw of zilver. Bij het ontwerp is rekening gehouden met goede batterijduur, compact ontwerp en mooi uiterlijk. Om de objecten te kunnen scannen moet je op een afstand tussen de 40 cm en 3,5 meter er omheen lopen. Van een teddybeer tot je eigen auto, alles kun je als 3D-model vastleggen. Met een volle batterij kun je 4 uur scannen of het apparaat meer dan duizend uur in standby zetten. De Structure Scanner is gemaakt van geanodiseerd aluminium en is zeer precies. Er zitten dubbele infrarood-ledjes in om de objecten te scannen.

Hieronder zie je de Structure Scanner, bevestigd achterop een iPad:

structure scanner

Er zitten bij de Structure Scanner een aantal voorbeeldapplicaties, die gericht zijn op iOS. Wat je nodig hebt is een iPad met Lightning-connector (wat dus neerkomt op de iPad 4), maar je kunt het ook gebruiken in combinatie met de iPad mini, iPhone 5, iPhone 5s en dergelijke, hoewel die niet officieel worden ondersteund.

structure scanner blauw

Tipgever: Henk, bedankt!

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 25 juli 2014, 23:05
Categorie Accessoires
Onderwerpen 3d, kickstarter

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.