iCulture Weekend: klokprobleem, fitness-apps en Lytro-test

Dit weekend op iPhoneclub en iPadclub: een test van de Lytro-camera,

weerapp ios 7Ging het toch weer even mis dit weekend: het einde van de zomertijd is aangebroken en dat betekent onder iPhone- en iPad-bezitters traditiegetrouw dat wekkers op het verkeerde moment afgaan of dat mensen een uur te vroeg op hun werk verschijnen. Niet dit weekend: de klokapp paste de overgang van zomer- naar wintertijd probleemloos aan, maar de agenda- en weerapp hadden wat meer moeite. Die bleven steken op het oude tijdstip. Inmiddels is het probleem met de agenda-app alweer opgelost en zal iedereen tijdig op school of op het maandagochtendwerkoverleg zijn verschenen. Ondertussen maken we ons alweer druk over andere dingen: hevige storm! Als de website van het KNMI eruit ligt, zijn er gelukkig nog allerlei apps.

De beste abonnementen voor iPhone 5s

iphone 5s featureWe keken dit weekend maar de beste abonnementen voor de iPhone 5s. Er is inmiddels zoveel variatie in abonnementen, dat het lastig wordt om alles te overzien. Daarom keken we naar abonnementen die echt zin hebben: met een redelijke belbundel en een flinke databundel. In de meeste gevallen kwam Vodafone daarbij het beste uit de bus, maar zit je te wachten op een goede 4G-verbinding (ook buiten de Randstad) dan raden we de abonnementen van KPN aan. T-Mobile heeft zich dit jaar toch wat uit de markt geprijsd, met een minder goed aanbod dan voorgaande jaren. Het volledige overzicht vind je hier: iCulture adviseert: beste abonnementen voor iPhone 5s. Oh, en waarom niet zo’n soortgelijk overzicht voor de iPhone 5c? Ons eerdere prijzenoverzicht voor de iPhone 5c leverde 14 reacties op, het prijzenoverzicht van de iPhone 5s bijna 500 reacties, dus het is wel duidelijk waar de lezers van iCulture het meest in geïnteresseerd zijn. Uiteraard zullen we de prijsoverzichten voor de iPhone 5c blijven actualiseren, maar de 5s krijgt net ietsje meer voorrang.

Meer info: Abonnementen iPhone 5s

Meer nieuws dit weekend:

Beste fitnessapps voor de M7

apple-m7-bewegingschipDe M7 motion co-processor zorgt ervoor dat de batterij van de iPhone 5s langer meegaat. De M7 legt bewegingen vast, zodat de CPU niet in actie hoeft te komen. Maar je hebt er alleen wat aan als je de juiste apps hebt geïnstalleerd. Zoek je een stappenteller, wil je afvallen of ga je liever fietsen of hardlopen? Dan kun je met de apps uit onze round-up aan de slag. Het mooie is: de M7-chip kan data die al is vastgelegd voordat je een fitnessapp installeerde doorspelen naar de app, zodat de app meteen gevuld is met historische data. Handig!

Meer info: Beste fitnessapps voor de M7-chip van iPhone 5s

Meer apps dit weekend:

  • Tidy is een fotoalbum-app waarmee je de chaos in je fotorol eindelijk eens kunt opruimen.
  • Keynote Remote voor iOS is voortaan gratis, maar dan voor iedereen. Terwijl je bij iWork en iLife nog aan bepaalde voorwaarden moet voldoen, is deze afstandsbediening voor je Keynote-presentaties voor iedereen gratis.
  • In de vaste rubriek Tijdelijk gratis iPhone- en iOS-apps hadden we apps als Heart Beat Rate Pro en Wild West Pinball. Kijk snel welke apps nog steeds gratis zijn!
  • In de rubriek iKids hadden we leuke kinderboeken voor €0,89 en de apps Toca Mini en Dolphin Show.
  • Mooi koopje voor gameliefhebbers: Star Wars: Knights of the Old Republic was dit weekend voor half geld te downloaden.
  • Screens 3.1 voor iOS heeft nu AirPlay Mirroring en interactieve hoeken, zodat je snelle schermacties kunt uitvoeren bij het op afstand bedienen van je Mac.

Lytro-camera in de praktijk

lytro camera grootteHij kost 500 euro en is vrij beperkt. We verwachten dan ook dat weinig mensen de Lytro-camera zomaar voor de lol zullen aanschaffen. Maar niet getreurd: in een uitgebreide praktijktest laten we zien wat je nu eigenlijk aan de Lytro-camera hebt, de camera die ooit de warme interesse van Steve Jobs had. Zo zie je meteen of deze aparte camera iets voor jou is, of dat je liever blijft experimenteren met de vele camera-opties op de iPhone. Is immers ook leuk en de iPhone heb je toch al.

Meer accessoires dit weekend:

  • Logitech Powershell. Dat wordt vermoedelijk de naam van de nieuwe Logitech gamepad voor de iPhone.
  • Power Gear is een slimme pet waar we op de reactie hard om hebben moeten lachen. Er zit een reservebatterij in, een lampje om tijdens speurtochten je weg te vinden én een speciale privacylamp die moet voorkomen dat je gezicht op allerlei foto’s verschijnt.
  • De Structure Scanner is een apparaat dat de wereld in 3D vastlegt. Verkrijgbaar op Kickstarter en daar al met en factor 10 overtekend.
  • BungaJungle is een magnetische slurf, waarmee je je iPad rechtop op je bureau kunt zetten. Ja, lach maar. De fans vinden ‘m best handig.

Meer info: Praktijktest Lytro-camera met iPhone-app

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 28 oktober 2013, 12:01
Categorie Round-up
Onderwerp iculture weekend

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.