Steve Jobs: ‘iPad krijgt printfunctie’

Steve Jobs heeft in een mailtje aan een gebruiker laten weten dat printen op de iPad straks beschikbaar komt. Momenteel is het alleen met Air Sharing HD en andere oplossingen van derden mogelijk.

ipad printenBij e-mailtjes die door Steve Jobs geschreven zijn weet je nooit of iemand de Steve Jobs Email Reply Generator heeft gebruikt of daadwerkelijk een mailtje van Jobs heeft ontvangen. Jobs schijnt zich de laatste weken goed thuis te voelen in zijn nieuwe bijbaan als medewerker van de klantenservice. Op een mailtje met de vraag “Why no printing on the iPad? What gives?” zou hij deze keer hebben geantwoord: “It will come”.

Momenteel is het alleen met oplossingen van derden mogelijk om documenten vanaf de iPad te printen. Een voorbeeld is de applicatie Air Sharing HD. Hoe snel deze functie komt blijft nog even in het midden; wellicht moeten we wachten tot de herfst, als iPhone OS 4 beschikbaar komt voor de iPad.

Een andere vraag is of de printfunctie dan ook op de iPhone beschikbaar komt. Bestandsuitwisseling en iBooks zijn twee voorbeelden van functies die eerst op de iPad zijn geïntroduceerd en later ook op de iPhone na een firmware-update te gebruiken zijn. Wat het printen betreft: eerder gingen er al geruchten dat Apple bezig was om de iPad uit te breiden met zakelijke functies. Niet alleen iWork, verbeterde Exchange-ondersteuning en beveiliging zijn aangepakt, maar er zou volgens bronnen van AppleInsider ook worden gewerkt aan de mogelijkheid om netwerkprinters vanuit iPad-applicaties aan te sturen. Ook krijgen gebruikers waarschijnlijk toegang tot gedeelde bestanden op een lokale bestandsserver.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 10 mei 2010, 11:49
Categorieën Geruchten, iDevices
Onderwerpen ipad, printer

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.