iPad 3G in VS al uitverkocht

De Apple iPad 3G is al op veel plekken itverkocht in de VS. In grote steden is de iPad niet meer verkrijgbaar, mogelijk door onderschatting van de vraag, tekort aan componenten of internationale klanten.

ipad doosBen je van plan om je iPad 3G bij de Amerikaanse Apple Store te gaan halen, dan is het verstandig om vooraf even te informeren of hij wel op voorraad is. Apple heeft inmiddels bevestigd dat er zo veel vraag was naar de iPad, dat heel wat winkels al zijn uitverkocht. ‘De vraag overtreft nog steeds het aanbod’, zei Natalie Kerris, woordvoerster van Apple. De schaarste wordt mogelijk veroorzaakt door reizigers, die de iPad kopen om mee naar het buitenland te nemen. Ook zijn er geluiden dat een tekort aan touchscreens de productie afremt, of dat Apple (volgens cynici) bewust schaarste creëert vanwege de publiciteit die het oplevert.

Toch wekken de verkoopcijfers niet het vermoeden dat er schaarste is: afgelopen maandag kondigde Apple aan dat er 1 miljoen iPads zijn verkocht, 28 dagen na de lancering van het product. Bij de iPhone duurde het 74 dagen voordat die mijlpaal werd gehaald. Wellicht heeft Apple het succes van de iPad onderschat; een andere reden zou kunnen zijn dat Apple de komende tijd wat meer voorraad heeft gereserveerd voor de internationale lanceringen.

Vanaf 28 mei is de iPad verkrijgbaar in 9 nieuwe landen: Australië, Canada, Frankrijk, Duitsland, Italië, Japan, Spanje, Zwitserland en Verenigd Koninkrijk. In juli komen er nogmaals 9 landen/gebieden bij: Nederland, België, Luxemburg, Oostenrijk, Ierland, Mexico, Nieuw-Zeeland, Singapore en Hong Kong.

Afgelopen week bleek dat al in dertien grote steden geen voorraad meer was en dat winkelmanagers geen idee hadden wanneer ze weer verse iPads zouden krijgen. De vier Apple Stores in New York, drie in San Francisco en twee in Los Angeles zijn in ieder geval al uitverkocht, net als de winkels in Chicago, Miami, Boston, Seatle en Denver. Volgens woordvoerster Natalie Kerris ‘werkt Apple hard’ om aan de vraag te voldoen. iPads die via de online Apple Store worden besteld hebben een levertijd van 5 tot 7 werkdagen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 10 mei 2010, 12:43
Categorie Providers
Onderwerpen amerika, ipad, verkopen

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.