Reacties voor: Stelende TSA-medewerker gesnapt met iPad in zijn broek

Een beveiligingsagent van de TSA is gesnapt terwijl hij een iPad in zijn broek probeerde te verstoppen. De 30-jarige man bleek al veel diefstallen te hebben gepleegd.

Reacties: 11 reacties

  1. Bij autoritair gedrag hoort dat ze zich dingen of mensen toeeigenen.
    Ik heb een tijdje met beveiligingsmensen moeten samenwerken en geloof me, er zijn volgens mij geen grotere dieven dan beveiligingsmensen. Niet iedereen natuurlijk, maar het percentage dat steelt en/of ervan af weet is heel erg hoog.

  2. @Ronald1959: Als jij op een bank werkt en jij hebt het thuis wat moeilijk en tijdens je werk bakken met geld door je klauwen gaan, vind ik het niet gek als er iets in je hoofd fout gaat en dat je het meeneemt. Uiteindelijk ben je fout bezig maar ik snap het wel.

  3. Origineel geplaatst door käse
    @Ronald1959: Als jij op een bank werkt en jij hebt het thuis wat moeilijk en tijdens je werk bakken met geld door je klauwen gaan, vind ik het niet gek als er iets in je hoofd fout gaat en dat je het meeneemt. Uiteindelijk ben je fout bezig maar ik snap het wel.

    Nee, ik snap het niet.

  4. Ik denk dat het percentage stelende TSA mensen = stelende mensen in andere beroepen.

  5. Origineel geplaatst door Jos
    Ik denk dat het percentage stelende TSA mensen = stelende mensen in andere beroepen.

    Ja, zo denk ik er ook over.

  6. Origineel geplaatst door Jos
    Ik denk dat het percentage stelende TSA mensen = stelende mensen in andere beroepen.

    Ik denk hetniet, ik denk dat het percentage stelende mensen samenhangt met de verleiding. Een vuilnisman zal niet zo snel stelen op zijn werk (wat zou hij in gods naam moeten stelen?) terwijl bijvoorbeeld een bankmedewerker alle mogelijkheden heeft, en de verleiding dus veel groter is.

  7. @Runeronce: Ik ben het met je eens. Het percentage stelende mensen hangt inderdaad samen met de verleiding. Daarbij wil ik nog wel aangeven dat de verleiding natuurlijk nog groter wordt als de producten niet snel gemist worden en makkelijk uit het pand te smokkelen zijn.

    De beveiligingsmensen uit het bedrijf waar ik mee te maken had is een bedrijf dat door heel nederland werkt en de beveiligingsmensen hadden zelfs een systeem met stickers om de spullen die ze wilden meenemen te markeren. Geloof het of niet. Ze deden het niet voor het eerst. Hele aanhangwagens vol werden meegenomen.

  8. Iemand die steelt die doet dat hoe dan ook. Of er verleiding aan te pas komt doet er niet toe. Als een vuilnisman zin heeft in stelen, dan doet ie dat wel ergens anders.

    In mijn optiek heeft iemand die jat gewoon een steekje los, of er is iets mis gegaan bij de opvoeding. Je moet gewoon van een andermans spullen afblijven.

  9. Zoek maar eens de fraudedriehoek van Peter Schimmel op: Druk, rationalisatie en mogelijkheid zijn volgens hem de drie ingrediënten voor fraude (waaronder diefstal). Druk-> bijvoorbeeld geldgebrek, rationalisatie -> ik werk er toch hard voor of ze declareren het toch bij de verzekering, mogelijkheid -> bank of douanecontrole en niet vuilniswagen (lees mogelijkheid hier als verleiding).

  10. Maar je houdt toch wel je kostbare spullen in de gaten of zie ik dat verkeerd?

    Ik bedoel, als ze in je koffer met kostbare spullen zitten te rotzooien dan kijk je toch mee?

  11. Zoals velen in de VS zeggen, wie is nu de vijand geworden? En eigenlijk moet elke TSA werknemen voor na en soms ook tijdens zijn / haar dienst gescand en gecontroleerd werden. Kost wat, maar dan voorkom ze veel van dit soort situaties.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.