Kabel van iPhone met iOS 5 beta raakt oververhit

Een ontwikkelaar meldt dat de kabel van zijn iPhone 4 vlam vatte toen hij deze probeerde te laden. De ontwikkelaar had iOS 5 beta geïnstalleerd.

ios5 kabelDe betaversie van iOS 5 zorgt er bij sommige ontwikkelaars voor, dat hun apparaten erg heet worden. Bij één ontwikkelaar raakte begin juli al een iPad oververhit, die Apple gelukkig onder de garantie verving door een nieuwe. Nu is er opnieuw een ontwikkelaar die klaagt: een zekere Gus Pinto meldt dat zijn laadkabel vlam vatte, toen hij zijn iPhone 4 aan het opladen was.


Op de iPhone was de tweede betaversie van iOS 5 geïnstalleerd. Gelukkig smeulde alleen de kabel weg en raakte Gus’ iPhone niet beschadigd. MobileCrunch meldt dat er meerdere ontwikkelaars zijn, die last hebben van hete toestellen die op iOS 5 draaien.

Misschien dat in iOS 5 beta 2 het batterij- en temperatuurbeheer nog niet goed is uitgewerkt, waardoor de apparaten heter worden dan normaal. Cult of Mac denkt echter dat er eerder sprake is van een ongelukkige samenloop van omstandigheden. In ieder geval kun je je testtoestel met iOS 5 maar beter in de gaten houden tijdens het laden. Sinds 2008 zijn er incidenteel gevallen geweest van iPhones en iPods die oververhit raakten of zelfs deels wegsmolten. In 2009 brak er zelfs een plotselinge ‘epidemie’ uit van aangebrande iPhones, maar die verdween na een paar weken weer. Wel is er af en toe een dock of kabel die te heet wordt. Op het totale aantal van 200 miljoen verkochte iOS-apparaten blijven het kleine incidenten.

Informatie

Laatst bijgewerkt
9 juli 2011 om 10:39
Onderwerp
Categorie
iDevices

Reacties: 42 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.