iculture-populaire-apps
Populaire Apps De meest gedownloade apps van de afgelopen week

Steeds meer apps worden via outsourcing gemaakt in India

Steeds meer apps voor de iPhone worden outsourcet naar India, alwaar programmeurs een stuk goedkoper een applicatie kunnen ontwikkelingen dan Westerse specialisten.

Zwoegende programmeurs in IndiaNiet 50 of 100 dollar per uur, maar 15 tot hooguit 20. Dat bespaart een app-ontwikkelaar die zijn applicatie niet door programmeurs in Silicon Valley, maar in India laat maken. En daardoor worden er steeds meer apps geoutsourced naar India. Dat staat te lezen op Bloomberg. Het artikel stelt dat het aantal opdrachten om apps te ontwikkelen in India het afgelopen fiscale kwartaal met twintig procent is toegenomen.


Het outsourcen van apps, dus apps niet zelf ontwikkelen maar het anderen laten doen in het verre buitenland, is big business volgens Forrester Research. Het analistenbureau verwacht dat bedrijven als MoFirst gezamenlijk zorgen voor 5,6 miljard aan inkomsten in 2015, maar liefst 14 keer zoveel als nu. De website Elance, waarop opdrachtgevers een beroep kunnen doen op Indiase programmeurs, telt inmiddels bijna 500.000 freelancers. Er zijn reeds meer dan 50.800 opdrachten geplaatst. Het laat zien dat outsourcen in India booming is. Bij de ‘top vaardigheden’ van het personeel staan onder meer iOS programmeurs en Google App Engine programmeurs, twee groepen die de mobiele markt bedienen en vermoedelijk de groepen waar de groei de komende periode in zal zitten.

De omstandigheden waarin de Indiase werknemers ploeteren, laat zich het best vergelijken met een uit de hand gelopen zolderkamer-hobby. De programmeurs zitten opgepropt op elkaar en een airco is vaak niet aanwezig. In het geval van een opdracht die via Elance geplaatst wordt, kan de groepsomvang van het personeel bovendien altijd aangepast worden. Het is lastig om daar kantoorruimtes naar te vormen.

Deze lijsten zijn gebaseerd op afgelopen week. Een aantal van de toen gratis apps heeft inmiddels weer een prijskaartje.

Reacties: 12 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.