SmartKeyboard: een toetsenbord om op de iPhone te plakken

De SmartKeyboard Concept van de Chinese ontwerper Jin Yang laat zien hoe elegant een ultradun toetsenbord er uit kan zien voor de iPhone. Het is eenvoudig te zien waarom het een concept is.

SmartKeyboard opplak toetsenbord voor iPhone 4Behalve het prijskaartje, is ook het ontbreken van een toetsenbord een meermaals gehoorde reden om geen iPhone te kopen. De SmartKeyboard Concept is ontworpen door de Chinees Jin Yang en fungeert als een iPad-achtige Smart Cover die je half over het beeldscherm legt. Het ultradunne en opvouwbare hoesje vertaalt het indrukken van de fysieke knoppen naar het indrukken van de touchscreen-toetsen en zo heb je eenvoudig en redelijk elegant een toetsenbord voor de iPhone 4. Maar wie beter kijkt, ziet waarom het een concept is.


Yang drijft zijn fantasie namelijk zover door in het concept, dat de fysieke toetsen op de hoes onmogelijk kunnen corresponderen met de toetsen op het touchscreen. Zo ligt de spatiebalk niet op de plek van de spatiebalk, maar van de Home-knop. En rusten de .?123- en return-knop op lege plekken op de behuizing. Dat valt misschien nog te omzeilen met indrukwekkend platte techniek. Waar het echt een lastig verhaal wordt, is het indrukken van tekens. Tenzij het ultradunne toetsenbord-hoesje een ingebouwde projectietechniek heeft, kunnen de letters onmogelijk plaatsmaken voor de tekens op het toetsenbord.

Natuurlijk is het voor een ontwerper niet erg om te dromen. Het wit-zwarte toetsenbord uit de concepttekening van ontwerper Jin Yang ziet er zelfs erg strak uit. De kans dat we de SmartKeyboard Concept snel in de winkelrekken aantreffen, lijkt echter erg klein.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

19 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.