Uitgelicht
Apple's WWDC 2024 - de belangrijkste aankondigingen
Toon of verberg de lijst met posts

Ideaal voor je 12-inch MacBook: Acer en Lenovo onthullen USB-C monitoren

Acer en Lenovo hebben hun eerste USB-C monitoren onthuld waar je dus ook een 12-inch MacBook op kunt aansluiten. Met dezelfde kabel om de Mac te verbinden wordt de MacBook ook opgeladen.

Acer-USB-C-Monitor

Eigenaren van een 12-inch MacBook die op zoek zijn naar een bijpassende monitor hebben vandaag een goeie dag. Zowel Acer als Lenovo hebben een USB-C beeldscherm onthuld, waar je de nieuwe MacBook op kunt aansluiten en opladen.

Acer H7-monitoren vanaf €499

De USB-C-monitor van Acer zal ongetwijfeld in de smaak vallen bij gebruikers met een gouden 12-inch MacBook. Deze sluit qua kleur namelijk perfect aan bij de gouden voet en rand van het scherm. De achterkant is fel wit en heeft naast een USB-C-poort ook ruimte voor traditionele HDMI- en USB-poorten.

De H7-monitoren van Acer komen beschikbaar in het formaat 25-inch en 27-inch met een resolutie van 2560 x 1440. Vanaf volgende maand zijn de twee monitoren in Europa te bestellen vanaf €499.

Lenovo-Thinkvision

Lenovo USB-C monitor met opvallende webcam

Lenovo heeft de 4K USB-C monitor ThinkVision X1, een monitor met een resolutie van 3840 x 2160. Ook deze monitor gebruikt de kabel om verbinding te maken en om de MacBook op te laden. De monitor van Lenovo heeft een opvallend uiterlijk, waarbij de randen zo min mogelijk opvallen.

Aan de achterkant zijn USB 3.0, HDMI- en DisplayPort-poorten te vinden. Ook is er een speaker aan de onderkant van de monitor toegevoegd. Bovenop het scherm zit een opvallende 1080p webcam die je afzonderlijk van de monitor kunt bewegen. De Lenovo ThinkVision X1 komt in maart in de VS beschikbaar voor $799, omgerekend €736,15.

Dankzij deze monitoren heb je geen USB-C adapter of USB-hub meer nodig om een 12-inch MacBook aan een externe monitor te hangen.

Bekijk ook

USB-C in de nieuwe MacBook: dit moet je weten

Waarom heeft de nieuwe MacBook slechts één USB-C-poort, en wat is USB-C precies? iCulture zet de feiten voor je op een rij.

Reacties: 13 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.