Apps verbergen in onzichtbare folder

Leuke truc: verberg je apps in een onzichtbare folder

Met een hack kun je apps verbergen in een onzichtbare folder op iOS. Zo kun je apps waar je je voor schaamt verbergen, zodat anderen niet zien wat je zoal gebruikt.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

Apps verbergen in onzichtbare folder

Er zijn apps die je het liefst zou willen verbergen op je homescreen. Dat kan! Door een folder te maken die volstrekt onzichtbaar is, zodat anderen niet kunnen zien dat jij apps gebruikt waar je je eigenlijk een beetje voor schaamt (eh… Tinder?). De truc werd ontdekt door Jose Rodriguez die er een filmpje over maakte. Het werkt op de iPhone, iPad en iPod touch, behalve op de grotere iPhone 6 Plus en iPhone 6s Plus. Een jailbreak is niet nodig.

Apps verbergen in een onzichtbare folder

  1. Cruciaal is het instellen van de juiste wallpaper, die egaal wit of egaal grijs moet zijn. We kiezen als voorbeeld voor een grijze wallpaper, die je hier kunt downloaden (de instructies voor een witte wallpaper zijn iets anders).
  2. Zodra je de grijze wallpaper hebt ingesteld moet je Instellingen > Algemeen > Toegankelijkheid > Verhoog contrast > Maak minder doorzichtig inschakelen. De kleur is nu zodanig, dat je vlakken van de folders en de dock niet meer ziet.
  3. De volgende stap is het maken van een folder zonder naam eronder. Hoe dit moet lees je in deze tip.
  4. Met de app App Icons Free kun je een blanco icoontje maken, die wegvalt tegen de achtergrond. Als je de app geïnstalleerd hebt kies je Create Icon > Go to Link > Photo. In plaats van een URL voer je een punt in. De app legt nu uit hoe je het icoontje op je homescreen krijgt.
  5. Vervolgens moet je het zojuist gemaakte icoontje in je naamloze, onzichtbare folder zetten. Je hoeft maar één app te voorzien van een onzichtbaar icoontje. Alle andere apps die je wilt verbergen zet je in deze map op de tweede, derde, vierde en vijfde pagina, enzovoort. Als je nu terug gaat naar je homescreen zie je een grijs vlak op de plaats waar de folder staat, zoals hieronder te zien is.

Het gevaar van deze hack is natuurlijk, dat je de folders helemaal niet meer kunt zien. Daardoor weet je misschien ook niet meer waar je bepaalde apps hebt gelaten. Maar geen nood: via Spotlight zijn de alsnog te vinden. Weet je het helemaal niet meer, dan kun je altijd een andere wallpaper instellen, waardoor de folder weer zichtbaar wordt.

Lukt het niet aan de hand van bovenstaande stappen, kijk dan nog eens de video of lees de uitgebreidere stappen in onderstaand artikel.

Verborgen folder

Via: AppAdvice

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 24 november 2015, 2:34
Categorie Achtergrond
Onderwerpen apps, folder, mappen

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.