Sputnik Eyes is Apple's Gratis App van de Week.

Sputnik Eyes is Apple’s gratis App van de Week

Het uitdagende puzzelspel Sputnik Eyes kun je nu zeven dagen lang gratis downloaden als Apple's gratis App van de Week. Is dit spel de moeite van het downloaden waard?

Sputnik Eyes is Apple's Gratis App van de Week.

Als je op zoek bent naar een vrolijk puzzelspel om je weekend mee door te komen, hoef je niet verder te zoeken dan Apple’s gratis App van de Week. Daar kun je namelijk zeven dagen lang Sputnik Eyes downloaden, een slimme puzzelgame met een vrolijke grafische stijl.


Sputnik Eyes (link) speelt zich af in de toekomst, en vertelt een luchtig verhaal over ruimtewezens. Deze kun je verschuiven door er met je vinger overheen te vegen. Het doel is om de felgekleurde figuurtjes op de bestemming te krijgen met dezelfde kleur. Het blauwe driehoek-mannetje moet bijvoorbeeld altijd op de blauwe plek landen, terwijl het rode vierkant naar de rode bestemming moet.

Sputnik Eyes wordt al snel moeilijker

Zoals wel vaker het geval is, wordt dit simpele concept al verder uitgebreid met nieuwe regels. Zo kun je op lijntjes met een pijl maar één kant op bewegen, en kan een blauw pad alleen door een blauw figuur bewandeld worden.

Daarnaast kun je extra prestaties ontgrendelen door een puzzel in een bepaalde tijd op te lossen en het minste aantal stappen te gebruiken. Ondanks het simpele uiterlijk is Sputnik Eyes dus een behoorlijk lastig spel, maar dankzij de toegankelijke tutorial worden alle onderdelen van het spel gelukkig stap voor stap uitgelegd.

De achtergrond van Sputnik Eyes verandert regelmatig. Sputnik Eyes puzzel

Sputnik Eyes ziet er prachtig uit

Dit hele concept verpakt Sputnik Eyes in een prachtige vormgeving die zo uit een tekenfilm lijkt te komen. Tussen het puzzelen door lanceer je een raket, en lees je een verhaaltje over aliens die een andere thuisplaneet zoeken. Geen bloedstollend verhaal dat je aan het scherm van je iPhone gekluisterd houdt, maar het is een welkome afwisseling van het constante gepuzzel.

Iedere week zet Apple een app of game in het zonnetje als Apple’s gratis App van de Week. Zeven dagen lang staat deze app op de Uitgelicht-pagina van de App Store.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 18 maart 2016, 11:03
Categorie Apps
Onderwerpen app van de week, games, puzzelgame
0 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.