Replay-app tijdens keynote van Apple

Video-apps Replay en Splice overgenomen door GoPro

De bekende videobewerkingsapps Replay en Splice zijn overgenomen door GoPro, maker van actiecamera's. Beide apps waren alleen beschikbaar voor iOS.

Twee bekende iPhone-apps zijn in handen gevallen van GoPro, fabrikant van de bekende actiecamera’s. Het gaat om de video-apps Replay (link) en Splice (link). Replay werd in 2014 door Apple uitgeroepen tot app van het jaar en was tijdens de keynote van de iPad Air 2 op het podium te zien. Splice noemden we op iCulture een goed alternatief voor iMovie en is ook handig om vakantievideo’s te bewerken.


Replay-app tijdens keynote van Apple

GoPro heeft nog geen plannen om de twee videobewerkingsapps te gaan samenvoegen. Het plan lijkt om twee belangrijke video-apps voor iOS en Android in handen te hebben. Beide apps zijn gratis, maar bij Replay zitten er wel in-app aankopen in.

Onverwachte overname van GoPro

Dat juist GoPro deze apps overneemt is opmerkelijk. Het gaat niet zo goed met de maker van actiecamera’s; aandeelhouders vinden dat de ontwikkelingen niet snel genoeg gaan, waardoor de aandelenkoers van GoPro de afgelopen weken kelderde. Er kwam een reorganisatie aan te pas en GoPro heeft besloten om zich naast het maken van camera’s ook bezig te houden met software. Vandaar de overname van Replay en Splice, die GoPro een verstevigde positie moeten geven op de mobiele markt.

GoPro actieshot

Pas later dit jaar worden de nieuwe actiecamera GoPro Hero 5, een GoPro met 360-gradenbeelden en de GoPro Karma drone verwacht. Die moeten GoPro er weer bovenop helpen, want het meest recente GoPro Hero 4 dateert alweer uit 2014.

GoPro beschikt al over een iPhone-app, waarmee je kunt livestreamen.

Replay en Splice: gratis videobewerking op iOS

Replay is van oorsprong een Franse app die je video’s laat maken en monteren en in 2014 samen met Pixelmator werd uitgeroepen tot Apple’s app van het jaar. Je kunt in de app tot tweehonderd foto’s en video’s toevoegen die gecombineerd worden tot één mooie video, al dan niet voorzien van eigen teksten en muziek. In november werd versie 3 van de app uitgebracht met een hoop optimalisaties en verbeteringen, zoals ondersteuning voor de iPad Pro en 1080p video-montage. Ook werkt de app met Live Photos.

Ook Splice is een videobewerkingsapp, maar is alleen geoptimaliseerd voor de iPhone en iPod touch. Je kunt video’s monteren, effecten toevoegen en nog veel meer in deze krachtige gratis app. Splice is afkomstig uit Texas, maar is nu dus in handen van cameramaker GoPro.

GoPro heeft in totaal zo’n $105 miljoen neergelegd voor beide apps.

Zowel Replay als Splice blijven voorlopig los van elkaar en onafhankelijk bestaan. Op dit moment zijn er alleen versies voor iOS beschikbaar, maar GoPro heeft laten weten dat er ook gewerkt wordt aan versies voor Android-toestellen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 1 maart 2016, 10:51
Categorieën Accessoires, Apps
Onderwerpen gopro, videobewerking
0 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.