Splice: gratis iPhone-videobewerking als alternatief voor iMovie

Splice is een nieuwe, gratis videobewerkingsapp voor de iPhone, waarmee je veel functies hebt die je in iMovie ook aantreft. Er zit wel reclame in.

splice video appApple verkoopt de applicatie iMovie (€3,99) (workshop) voor iPhone-bezitters die hun video’s willen bewerken. Mocht je behoefte hebben aan meer functies, dan is er de uitstekende app ReelDirector (€1,59). Maar het kan ook gratis met Splice; een nieuwe videobewerkingsapp. Je kunt filmpjes die je op de iPhone hebt gemaakt bijknippen en bewerken, op een manier die grotendeels vergelijkbaar is met iMovie. Je moet echter wel reclamebanners in de app op de koop toe nemen. Splice stopt verder geen reclame in je bewerkte video’s.


Zie je die reclamebanners niet zitten, dan kun je Splice ook in een reclamevrije variant aanschaffen. Met Splice kun je meerdere videoclipjes achter elkaar zetten, overgangseffecten kiezen en achtergrondmuziek instellen. Je krijgt twee gratis muziektracks meegeleverd; de rest kun je uit je eigen muziekbibliotheek toevoegen of aanschaffen vanuit de app.

Downloaden:

Lifehacker maakte een filmpje over deze app:

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 25 januari 2011, 16:04
Categorie Fotografie en video
Onderwerpen imovie, video
23 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.