Solar-Paper-schaduw

Flinterdunne Solar Paper laadt je iDevice op met zonne-energie

De Solar Paper is niet veel dunner dan een stapeltje papier, maar heeft genoeg kracht in huis om je iPhone of iPad van groene stroom te voorzien. De lader wordt nu via Kickstarter aangeboden.
Lars Paymans - · Laatst bijgewerkt:

Solar-Paper-Flinterdun

Of je nu die wereldstekker bent vergeten of er geen stopcontact in de buurt is in de ongerepte natuur: op vakantie zit je nu eenmaal vaker verlegen om een stroombron. Met de Solar Paper op zak kun je zowel je iPhone als je iPad bijladen, zolang de flinterdunne panelen maar genoeg zonnestralen opgenomen hebben.

Solar Paper: past makkelijk in de koffer

De Solar Paper is dun en met een gewicht van 120 gram licht genoeg om in een broekzak of tussen de bladzijden van een boek te bewaren. Op een zonnige dag kan een Solar Paper je iPhone 6 in 2,5 uur opladen: niet veel trager dus dan als je het toestel via een stopcontact bijvult.

De Solar Paper bestaat uit verschillende panelen, die via een magneet met elkaar te verbinden zijn. Ieder paneel heeft een capaciteit van 2,5 Watt. De makers van de Solar Paper adviseren op hun Kickstarterpagina het model van 5 Watt als je een iPhone 6 hebt, terwijl je voor de iPad een versie nodig hebt met vier panelen en een capaciteit van 10 Watt.

Lees ook: Reistip: langere batterijduur met iPhone en iPad

Solar-Paper-iPhone

Om te voorkomen dat een wolk of schaduw roet in het eten gooit, is de Solar Paper zo geprogrammeerd dat hij automatisch opnieuw opstart als er genoeg energie verzameld is. Hierdoor voorkomt de gadget dat je het aangesloten toestel steeds opnieuw in moet pluggen als hij uitvalt door gebrek aan zon.

Solar Paper heeft een LCD-schermpje

Bovenop de Solar Paper is een klein LCD-schermpje aanwezig, waarop je precies kunt zien hoeveel energie er op dat moment gegenereerd wordt. Dit kan bijvoorbeeld van pas komen als je twijfelt of de zon fel genoeg is om stroom op te wekken.

Het streefbedrag van $50.000 is inmiddels al gehaald en de eerste exemplaren van de Solar Paper worden in september geleverd. Op de Kickstarterpagina kun je nog steeds je eigen exemplaar bestellen. Let daarbij wel goed op dat je de juiste selecteert, zodat je straks niet te weinig panelen hebt om je iPad of iPhone 6 Plus op te laden. Het goedkoopste model kost via Kickstarter $69 (€62), terwijl het model van 10 watt $129 (€116) kost.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 10 juli 2015, 17:08
Categorie Accessoires
Onderwerpen crowdfunding, kickstarter, zonnecellen

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.