Xbox-Music-icon

Microsoft laat je gratis muziek streamen vanuit OneDrive

Xbox Music (binnenkort 'Groove') is nu ook interessant voor mensen zonder abonnement op de streaming muziekdienst van Microsoft. Met de app stream je nu gratis de nummers die in OneDrive opgeslagen staan.

Xbox-Music-icon
De Xbox Music-app is vanaf nu ook nuttig geworden voor mensen die geen abonnement op de muziekdienst hebben. Met de app kun je nummers die in een OneDrive-bibliotheek staan, gratis streamen naar de Xbox Music-app op je iPhone of iPad. Microsoft gaat de dienst binnenkort ook een andere naam geven: de naam Xbox Music gaat plaats maken voor ‘Groove’, een merknaam die Microsoft al wat langer in bezit heeft. Kijk dus niet gek op als de app binnenkort ineens van naam en uiterlijk verandert.

Zolang de nummers in je OneDrive staan, stream je ze gratis naar de Xbox Music-app. Je dient nog steeds een lidmaatschap af te sluiten als je naar muziek wilt luisteren die je niet in bezit hebt. In dat geval maak je namelijk gebruik van de muziekbibliotheek van Xbox Music en daar hangt een prijskaartje aan van €9,99 per maand. Xbox Music heeft een bibliotheek van ongeveer 40 miljoen nummers. Behoorlijk veel, als je het vergelijkt met andere muziekdiensten.

xbox-music-iphone-2 xbox-music-iphone-1

OneDrive: streamen en lokaal opslaan

Naast het streamen van OneDrive-nummers, kun je ze ook downloaden op je iDevice om ze offline beschikbaar te maken. Handig als je onderweg naar een album wilt luisteren zonder je databundel te belasten.

Om nummers in de clouddienst OneDrive te zetten heb je wel eerst een Microsoft-account nodig, die je op de website van OneDrive aan kunt maken. Vervolgens dien je je afzonderlijk aan te melden voor Xbox Music.

Lees ook: Vergelijking OneDrive en andere cloudopslagdiensten

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 10 juli 2015, 12:56
Categorie Apps
Onderwerpen onedrive, streaming, xbox

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.