iCulture Weekend: review iPhone 5c en beste games van afgelopen kwartaal

In iCulture Weekend een overzicht van de beste games van afgelopen kwartaal, onze review van de iPhone 5c en talloze andere nuttige nieuwtjes.

everdock-aluminium-kleurenGeen tijd gehad om dit weekend iPhoneclub en iPadclub te bezoeken? Dan praten we je elke maandagochtend even bij. Afgelopen weekend publiceerden we weer een flinke stoot artikelen, bijna nog meer dan op een doordeweekse dag! We legden bijvoorbeeld uit waarom downgraden van iOS 7 naar iOS 6 niet meer mogelijk is. We publiceerden een review van de iPhone 5c en bovendien maakten we een round-up van de beste games van afgelopen kwartaal. Kortom: genoeg leesvoer om de maandagochtend mee te beginnen!

Review iPhone 5c

iphone-5c-4Onze grootste klus van dit weekend was een review van de iPhone 5c. Deze goedkopere iPhone leidde tot nogal wat discussie. Niet iedereen vindt de nieuwe iPhone mooi, niet iedereen vindt van zichzelf dat ‘ie tot de doelgroep hoort. Maar misschien hangen de toekomstige gebruikers helemaal nog niet op iPhoneclub rond en zijn het de talloze twijfelaars die nog nooit een smartphone hebben gekocht. De iPhone 5c heeft veel vertrouwde elementen ten opzichte van de iPhone 5, maar is ook op een aantal punten verbeterd: betere batterijduur en een hip gekleurde behuizing die minder kwetsbaar lijkt.

Lees meer: Review iPhone 5c

Ook besproken:

Beste iPhone- en iPad-games van het derde kwartaal

Prince of Persia Shadow and the Flame iPad iPhoneElk kwartaal zetten we op iPhoneclub de beste games van het afgelopen kwartaal op een rij. Het was een lastige klus, want er verscheen zóveel moois. Plants vs. Zombies 2, Limbo, Call of Duty: Strike Team, Infinity Blade III, Deus Ex en FIFA 14 werden de afgelopen weken allemaal uitgeroepen tot iCulture’s Game van de Week. Maar wie de lijst met de beste games doorloopt ontdekt ook nog wat andere pareltjes, die je misschien makkelijk was vergeten. Breach & Clear bijvoorbeeld, een tactische simulatie waarbij je de manschappen van speciale eenheden door gebouwen loodst. Maar denk ook aan Prince of Persia: The Shadow and the Flame, een remake die deze keer wél hoge punten scoorde. Eerdere pogingen om de game op iPhone en iPad tot leven te brengen, waren op z’n zachtst gezegd moeilijk te besturen.

Verder lezen: Beste iPhone en iPad games van juli tot september 2013

Andere besproken apps:

  • In de rubriek iKids bespraken we Brandweermannetjes, Bobbies Bioscoop en Olivier Flap
  • We hadden niet eens wijn op toen we een review van de Superwijnen-app schreven. De proefsessie met de 101 beste wijnen in het NRC Café (notabene vlak naast iCulture-hoofdkwartier) hebben we overgeslagen. Maar de app probeerden we wél.
  • Bij de gratis iPhone-apps van dit weekend o.a. EasyTitler en Chicken Raid. Niet alles is nog steeds in de aanbieding, dus check voordat je downloadt!
  • WeatherRun is een aanrader als je van sensoren en accessoires houdt. Deze app kan het weerbericht en de luchtvochtigheid inlezen van sensoren en afbeelden op je Pebble-horloge.
  • We presenteerden 10 populaire iOS-apps voor chatten en messaging. Staat jouw favoriet er niet bij? Vertel het in de reacties!
  • Snapchat kan voor meer gebruikt worden dan vieze plaatjes. De nieuwste trend is Snapchat-kunst.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 30 september 2013, 10:11
Categorie Round-up
Onderwerp iculture weekend

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.