Snapchat

Snapchat blokkeert apps van derden definitief

Snapchat heeft de toegang door apps van derden voorgoed geblokkeerd. Ook brachten ze een transparantierapport uit.

snapchat-appGebruik je een alternatieve Snapchat-app en werkt ‘ie opeens niet meer? Dat kan kloppen: Snapchat heeft aangegeven dat ze apps van derden voortaan blokkeerden. Eerder gebeurde dat al op individuele basis, maar nu zegt Snapchat elke app te blokkeren.

Als reden wordt genoemd, dat ze de gebruikersdata en privacy op deze manier beter worden kunnen gegarandeerd. De afgelopen maanden was Snapchat al druk bezig om het moeilijker te maken voor andere apps om toegang te krijgen tot de data.

Snapchat heeft nooit een officiële API (application programming interface) beschikbaar gesteld, maar er waren ontwikkelaars die via hacks toch gegevens konden uitlezen. Het betekent ook dat mensen met een Windows Phone-toestel helemaal geen toegang meer hebben tot Snapchat, omdat daarvoor nog geen officiële app beschikbaar was.

Snapchat heeft laten zien dat je met een goed idee een eigen markt kunt creëren. Het idee van foto’s die vanzelf verdwijnen, sloeg aan en leidde tot kopieën zoals Facebook Poke en Facebook Slingshot.

Rapport over dataverzoeken

Snapchat heeft vandaag ook een transparantierapport uitgebracht, waarin ze vertellen welke dataverzoeken ze hebben gekregen van overheden wereldwijd. Het bedrijf kreeg in de periode 1 november 2014 tot 28 februari 2015 te maken met 375 verzoeken van de Amerikaanse regering. Die hadden te maken met 666 gebruikersaccounts. Van buiten de VS kwamen 28 verzoeken, gericht op 35 accounts. Tweemaal per jaar zal er een nieuw rapport verschijnen. Wat Snapchat vooral wil uitstralen met dit rapport is dat ze privacy serieus nemen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 2 april 2015, 21:51
Categorie Apps
Onderwerp snapchat

Snapchat

Snapchat is een populair sociaal netwerk voor jongeren, waarbij je vooral foto's en video's deel. Hieronder vind je onze tips om meer uit Snapchat op de iPhone te halen, Alles over functies zoals de Snap Kaart, lenzen, filters en emoji gebruiken en gezichten wisselen.

Snapchat

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.