Smartphonegebruikers vinden 26 apps genoeg

Mensen gebruiken zo'n 26 verschillende apps per maand, blijkt uit onderzoek van Nielsen.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

iphone-apps-verwijderenEr zijn meer dan een miljoen apps in de App Store. Maar ook al heb je vandaag de dag meer keus dan vijf jaar geleden, het aantal apps dat je gebruikt is waarschijnlijk hetzelfde gebleven in al die jaren. Het blijkt allemaal uit cijfers van Nielsen onder Amerikaanse iPhone- en Android-gebruikers boven de 18 jaar. Nielsen keek naar de hoeveelheid tijd die mensen met apps doorbrengen. Dat groeide de afgelopen twee jaar met 65 procent, naar 30 uur per maand. Maar het aantal apps groeide nauwelijks: van 23,2 stuks (eind 2011) naar 26,5 (eind 2012) en vervolgens naar 26,8 stuks (eind 2013).

Nielsen denkt dat er een natuurlijk maximum is aan het aantal apps dat mensen per maand gebruiken. Er zijn favorieten die steeds op je toestel blijven staan, zoals Google Maps en Facebook, maar er is ook een wisselende collectie games. Mensen installeren games, spelen er een tijdje mee en raken daarna hun belangstelling weer kwijt. Oude titels worden vervangen door nieuwe. Het komt niet alleen voor bij games, maar langzamerhand dringt het ook door tot andere categorieën. Een app zoals Yo installeer je uit nieuwsgierigheid, probeer je een paar keer, maar volgende maand ben je ‘m alweer vergeten. Dat schept nog kansen voor kleine ontwikkelaars, die tussen de 999.999 andere apps willen opvallen.

appgebruik-vs-2013

De meeste tijd brengen we door in sociale netwerk-apps en zoekapps. Ze nemen 11 uur per maand in beslag. Games en amusement waren goed voor 10,5 uur per maand en bij de grootste groeiers vinden we fotografieapps. Jonge mensen tussen 13 en 24 jaar blijken de meeste tijd door te brengen in apps (37 uur per maand), maar het zijn de volwassen smartphonegebruikers (25 tot 44 jaar) die de meeste apps gebruiken: namelijk 29 stuks per maand.

appgebruik-nielsen

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 26 juli 2014, 10:45
Categorie Apps
Onderwerpen apps, onderzoek, smartphone

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.