speech-bubble

Vodafone stelt HD Voice beschikbaar in heel Nederland

Vodafone stelt vandaag HD Voice beschikbaar in heel Nederland. Daarmee stapt Vodafone in de voetsporen van KPN en T-Mobile.
Bastiaan Vroegop - · Laatst bijgewerkt:

hd-voice-telekomVodafone heeft vandaag HD Voice beschikbaar gesteld voor alle gebruikers. Dit laat de provider weten in een persbericht. Met HD Voice hoor je tijdens een telefoongesprek ook de hoge en lage tonen van een stem, waardoor de algehele geluidskwaliteit flink wordt verbeterd. Met de introductie van HD Voice treedt Vodafone in de voetsporen van KPN, waarbij HD Voice al beschikbaar is. T-Mobile is ondertussen ook druk aan het testen.

Vodafone was HD Voice al enige tijd aan het testen, zo bleek eind mei. Toen werd de verbeterde beltechniek al gebruikt rond het Vodafone-kantoor in Maastricht. Vanaf vandaag is HD Voice in heel Nederland te gebruiken.

Voor het gebruik van HD Voice is wel een ondersteunde smartphone nodig. Alle iPhones vanaf de iPhone 5 vallen hier onder. Daarnaast werkt HD Voice enkel als je belt met anderen op hetzelfde mobiele netwerk. Bel je met een Vodafone-abonnement naar iemand die bij T-Mobile of KPN zit, dan maak je alsnog gebruik van de oude belkwaliteit. Daarnaast moeten jij en de andere beller verbonden zijn met het 3G-netwerk en in Nederland aanwezig zijn.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 26 juli 2014, 11:38
Categorie Providers
Onderwerpen hd-voice, Vodafone

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.