Documentaire ‘Apps: The Human Story’ zoekt geldschieters

De documentaire 'App: The Human Story' zoekt crowdfunding via Kickstarter. De film gaat over mensen achter apps.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

app the human storyEr is een nieuw documentaire in de maak, over appmakers. ‘App: The Human Story’ gaat over de mensen die een belangrijke rol spelen in de appeconomie. En het gaat niet alleen over ontwikkelaars, want in de lijst met mensen die geportretteerd zullen worden vinden we ook namen als John Gruber en Jason Snell. De documentaire laat zien welke impact apps hebben gehad in de afgelopen zeven jaar.

Via Kickstarter kun je een bijdrage leveren om de documentaire van regisseur Jake Schumacher en Jedidiah Hurt te realiseren. Als je $12 of meer doneert, ben je van de partij en ontvang je een fotoboek over de totstandkoming van de documentaire. Wie meer dan $25 doneert mag de film straks in HD-formaat downloaden.

De beide initiatiefnemers zijn op Kickstarter al aardig succesvol: het project is net begonnen en er is al $20.000 van de benodigde $100.000 opgehaald. Met nog een maand voor de boeg lijken ze het eindbedrag wel te gaan halen.In december 2015 zal de documentaire uiteindelijk klaar zijn.

Wie een geschiedenisverhaal over de App Store en iOS verwacht, zal bedrogen uitkomen, want de filmmakers willen vooral de verhalen en de menselijke factor laten zien achter al die apps. Marco Arment komt aan het woord, maar ook Craig Hockenberry. Verhalen van bekende en minder bekende mensen met als verbindende factor de apps, die ons leven zo hebben veranderd.

Meer info: Kickstarter

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 19 juli 2014, 22:29
Categorie Apple
Onderwerpen apps, documentaire, kickstarter

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.