nest-thermostaat-farsight

Nest laat huisaccessoires samenwerken via Nest Weave

Nest heeft Nest Weave aangekondigd, een communicatieprotocol waarmee allerlei accessoires in huis via het Nest-systeem met elkaar kunnen samenwerken.

nest-thermostaat-farsight
Nest heeft vandaag het ontwikkelplatform Nest Weave aangekondigd, zodat accessoires van allerlei fabrikanten kunnen samenwerken met Nest en toegang hebben tot de meldingen. Eén van de eerste producten die ermee samenwerkt is het Linus-deurslot van Yale, dat alleen in de VS verkrijgbaar zal zijn. In de lijst met deelnemende bedrijven zien we onder andere Philips Hue, iHome, Somfy, WeMo en LIFX, maar de eerste werkende oplossingen waarbij je allerlei accessoires vanuit de Nest-app kunnen bedienen, hoeven we pas in de loop van 2016 te verwachten.

Nest Weave: communicatie tussen apparaten

Yale Linus deurslot met Nest-integratie.Nest Weave maakt rechtstreekse communicatie tussen de apparaten mogelijk. Daarmee kan Nest uitgroeien tot alweer de zoveelste concurrent van Apple’s HomeKit. Nest Weave is een communicatieprotocol dat de fabrikant tot nu toe alleen in de eigen Nest-producten gebruikte. Nu is het ook opengezet voor externe fabrikanten. Je kunt twee apparaten rechtstreeks met elkaar en met andere producten laten communiceren.

Dankzij Nest Weave kunnen nu ook producten met een beperkte stroomvoorziening verbinding maken: ze kunnen uitlezen of je aanwezig of afwezig bent, of er rook- of koolmonoxidemeldingen zijn en of er meldingen zijn vanwege beweging of geluid.

Mesh-netwerk

Ontwikkelaars kunnen ook zorgen dat hun producten aan de Nest-app worden toegevoegd, zodat je nog maar één plek nodig hebt om alles te bedienen. Nest Weave werkt met een zelfherstellend mesh-netwerk, dus als één apparaat of Wi-Fi uitvalt, blijven de andere apparaten in het netwerk functioneren. Nog een ander voordeel, is dat de vertraging bij de bediening zoveel mogelijk wordt beperkt. Als je een schakelaar om zet, reageert een apparaat in minder dan 100 ms. Elk apparaat in het mesh-netwerk doet dienst als repeater, zodat je ook op plekken komt waar het Wi-Fi-bereik minder goed is. De encryptiesleutels zijn per toepassing geregeld, zodat een hacker die inbreekt in de terrasverlichting niet meteen ook de voordeur kan openen.

Samenwerking met Nest Cam

Nest had al een Works with Nest-programma, bedoeld voor allerlei producten die samenwerken met de thermostaat, beveiligingscamera en rookmelder. Ontwikkelaars gebruiken ook al de Nest-API’s om bijvoorbeeld te zorgen dat apparaten zichzelf uitschakelen als je niet thuis bent, of dat gloeilampen gaan knipperen zodra er rook gedetecteerd is. Nest heeft daarnaast nu een nieuwe Nest Cam API aangekondigd, waarmee ontwikkelaars hun producten op allerlei manieren kunnen laten samenwerken met de Nest Cam:

  • Zodra iemand met het August-deurslot de voordeur opent, maakt de Nest Cam een korte video.
  • Zodra er beweging wordt gedetecteerd in de kinderkamer, laat de Mimo-babymonitor zien wat er gebeurt.
  • Met Petnet weten baasjes wanneer huisdieren eten.
  • Met Philips Hue kun je lampen in- en uitschakelen als er beweging wordt gedetecteerd terwijl er niemand thuis is.

Ontwikkelaars kunnen alvast producten aanmelden voor de Works with Nest Store, die later dit jaar open gaat voor klanten.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 1 oktober 2015, 16:46
Categorie Diensten
Onderwerpen domotica, huis, nest

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.