Reacties voor: Silverlight 2 wel voor Google Chrome, niet voor iPhone

Microsoft heeft Silverlight 2 aangekonidigd. Er komen browser-plugins voor verschillende platformen en voor Google Chrome, maar de iPhone laat Microsoft nog even links liggen.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl -

Reacties: 16 reacties

  1. ik denk dat ding de iPhone enorm zou aftragen.
    Verder vind ik dit niet echt relevant.

  2. “Volgens het bedrijf heeft één op de vier consumenten wereldwijd toegang tot een computer waarop Silverlight is geïnstalleerd.”

    Silverlight komt met automatisch met windows update mee, dus best logisch dat veel pcs het hebben..

  3. Op de iPhone of niet… 25% marktpenetratie is veel te weinig om voor te gaan ontwikkelen, vooral als je het afzet tegen de ±97% van Flash.

  4. “Heeft toegang tot” – wat een kwatsch.
    Als je een bibliotheek binnenrent en er staat zo’n PC, dan heb je dal snel “50.000 gebruikers”.
    Het gaat erom hoeveel het gebruikt wordt.

  5. Het gaat niet om markt aandeel. Als je juist op een bepaalde site wil/moet en hij is silverlight only dan ben je genaaid!
    Dan mag je nog de vetste iphone hebben, maar je zal het uiteindelijk aan je buur moeten vragen die android runt. 🙂

  6. Jammer. De NOS gebruikt Silverlight veel voor online rechtstreekse televisie.

  7. Dit is echt erg jammer, het internet wordt op deze manier steeds slechter bereikbaar en het remt de ontwikkelingen enorm. Je zou verwachten dat bedrijven zoals MS en Apple dit toch ook moeten snappen!

  8. Laat Microsoft nou eerst eens een linux versie van Silverlight uitbrengen, vind ik veel belangrijker. En Adobe ook een fatsoenlijke linux versie van Flash for that matter, de huidige versie is ontzettend buggy en slow as hell…

  9. Opeens heeft MS bezwaren tegen een gesloten systeem.

  10. Microsoft zegt gewoon als we er niet op mogen, nou dan niet…
    Ze gaan zich er gewoon niet druk over maken…

  11. Erg jammer. Ik vind silverlight een erg goede en krachtige applicatie. Streaming HD video werkt echt super goed en ziet er fantastisch uit. Daar kan flash nog een puntje aan zuigen. Toch hecht ik meer waarde aan flash op de iphone dan silverlight.

  12. Origineel geplaatst door ChantalJammer. De NOS gebruikt Silverlight veel voor online rechtstreekse televisie.

    Lekker off topic maar het zou verboden moeten worden dat een door de overheid betaalde instantie gebruikt maakt van een proprietair formaat dat door relatief weinig systemen wordt ondersteunt.

  13. het eeuwige zelfde verhaal tussen de verschillende standaarden. Ik geef jou geen toegang tot dit en jij krijgt dat lekker niet. Dat silverlight niet op de iPhone uitkomt boeit me (nog) niet echt. Veel belangrijker dat Flash nu eens gaat werken op de iPhone en dat Apple of gewoon Adobe een fatsoenlijk bod doet of ze ergens anders flash support vandaan halen. Aan de ene kant ook wel logisch trouwens dat Microsoft geen eens moeite doet om silverlight op de iPhone te krijgen. Denk niet dat apple er ooit toestemming voor zou geven.

  14. Opzich wel jammer. Maar aan de andere kant vraag ik me ook af wat je aan Silverlicht heb op de iPhone. Hetzelfde geld voor Flash. Maar ik zou toch liever zien dat ik het wel heb op me iPhone.

  15. Het zou wel fijn zijn dat je eindelijk ALLE websites kan bekijken met de iPhone. En dáár heb je Flash en Silverlight voor nodig … Ik snap ook wel waarom Apple dat niet wel, het zijn gewoon ontwikkelomgevingen. Dus kunnen er applicaties gebouwd worden waar Apple géén invloed op uit kan oefenen omdat ze vanaf een Website draaien en NIET op de iPhone …
    Dus als het al komt dan zal het wel weer goed dichtgetimmerd moeten worden, en dat zal Adobe / MS niet willen en dus …
    Jammer hoor, Apple mag wel iets opener worden. Ik begrijp hun standpunt enigszins, maar dit zorgt ervoor dat ze zelf de boel (iPhone) kapot gaan maken omdat andere partijen niet meer willen …

  16. Ben heel benieuwd hoe dit verder gaat lopen! Microsoft heeft met Silverlight zeker een mooie applicatie in handen. Ik heb hier ook een artikeltje over geschreven:

    Silverlight

    Groeten,
    Mark

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.