Steve Jobs: geen wereldverbeteraar

Steve Jobs is halverwege om tot heilige te worden verklaard. Maar toch maakt hij ook regelmatig fouten, zo blijkt uit een artikel over de Apple-leider in het blad Esquire.
Jean-Paul Horn - · Laatst bijgewerkt:

Steve JobsIn het blad Esquire is een interessant artikel verschenen over Steve Jobs en het ‘portaal naar het onzichtbare’. Het artikel gaat in op de successen en mislukkingen en over de vraag hoe onsterfelijk Jobs eigenlijk is.
Eindelijk ook eens een artikel waarin Jobs’ sympatieke kant naar voren komt? Niet echt: “Hij is geen utopist”, zegt mede-oprichter Steve Wozniak in het artikel.

Jobs heeft geen visie om de wereld te verbeteren; hij wordt gedreven door een visie dat hijzelf de persoon is die de beslissingen neemt om de wereld in de juiste richting te sturen.

Het artikel werd gepubliceerd ter gelegenheid van de verkiezing van de 75 meest invloedrijke mensen. Een ander lezenswaardig artikel (hoewel politiek gekleurd en het heeft niets met de iPhone te maken) is Esquire Endorses Barack Obama for President: “We dachten dat deze verkiezing een serieuze strijd over de toekomst van dit land zou worden. Maar er kwam slechts één kandidaat opdagen.”

Lees het artikel hier: Steve Jobs and the Portal to the Invisible (Esquire)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 14 oktober 2008, 18:04
Categorie Apple
Onderwerpen apple, invloed, mobileme, steve jobs, succes

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.