VLC logo groot

VLC-app vernieuwd voor iOS, OS X, Windows en meer platformen

VLC voor iOS heeft een kleine update gekregen naar 2.4.1 met vernieuwde decoders. Op de desktop kreeg VLC flink wat nieuwe functies.

vlc media playerEen paar weken geleden kon je op iCulture al lezen, dat VLC terug is in de App Store. Versie 2.4 was echter niet de langverwachte terugkeer van VLC als totaal vernieuwde app, maar een tussentijdse update voor mensen die de app al geïnstalleerd hadden. Vandaag volgt er een soortgelijke kleinere update met versienummer 2.4.1. Erg veel verbeteringen zitten er dan ook niet in.

VLC 2.4.1 voor iOS

De lijst van verbeteringen bestaat uit slechts drie items: de gebruikersinterface is verbeterd, de decoders zijn vernieuwd en app is stabieler geworden bij gebruik op UPnP en WiFi Sharing. Bij de vorige versie werden veel grotere verbeteringen doorgevoerd, zoals support voor de iPhone 6 (Plus) en streamen van videomateriaal vanuit Google Drive.

VLC 2.2 voor de desktop

Het bedrijf achter VLC, VideoLAN, bracht vandaag ook updates uit voor OS X en andere platformen waarop de app te installeren is. Het is voor de eerste keer dat er op alle ondersteunde platformen gelijktijdig een update uitkomt. De app voor de desktop heeft vanaf nu versienummer 2.2.0 en bevat meerdere nieuwe functies; er zat meer dan een jaar werk in.

Op de desktop heeft VLC als belangrijkste vernieuwing dat verticale video’s automatisch worden herkend. Ze worden daarna op de juiste manier geroteerd. Ook kun je nu verder kijken waar je was gebleven, het bekijken van UltraHD-video’s is verbeterd en er is gezorgd voor ondersteuning van een heleboel minder gangbare codecs.

VLC voor Mac OS X, Windows, Linux en BSD is te downloaden via de website van VideoLAN.

VLC op nieuwe platformen

Ook verschijnt VLC vanaf vandaag op Android TV, Windows Phone en Windows RT. Ondertussen wordt hard gewerkt aan een versie 3, die later dit jaar uitkomt. Voor iOS moeten we echter nog eerst wachten op versie 2.5, de beloofde grote update die als aparte app zal verschijnen.

Downloaden: VLC voor iOS (gratis)
(deze linke werkt mogelijk alleen voor mensen die VLC al eerder hebben gedownload)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 27 februari 2015, 19:05
Categorie Apps
Onderwerp vlc

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.