Sharp toont mogelijk IGZO-scherm voor iPad mini

Sharp heeft op een beurs in Japan IGZO-schermen van 7-inch laten zien. Ze zijn mogelijk bedoeld voor de iPad mini. Apple zou al langer plannen hebben om IGZO-schermen te gebruiken, die kleinere pixels bevatten die energiezuiniger zijn.

ipad-mini-mockupDe Japanse elektronicafabrikant Sharp heeft tijdens een beurs IGZO-schermen met een diameter van 7-inch laten zien. De schermen zijn wellicht bedoeld voor de iPad mini, al wilde Sharp geen nadere informatie geven over de klant die deze schermen heeft besteld. Het is voor de eerste keer dat Sharp schermen met IGZO-technologie laat zien. Dat gebeurde op de CEATEC-elektronicabeurs aan de rand van Tokio. Er zijn aanhoudende geruchten dat Apple de Sharp-schermen in een komende tablet wil gebruiken. Sinds augustus is Sharp al bezig met de massaproductie van deze schermen, bedoeld voor een nog onbekende klant. Op de beurs zijn werkende tabletschermen met een diameter van 7, 10 en 13 inch te zien.

Sinds afgelopen maart gaan er al geruchten dat Apple van plan zou zijn om IGZO-technologie te gebruiken. Er werd zelfs over gesproken dat de derde generatie iPad eigenlijk een IGZO-scherm had moeten krijgen, maar om nog onbekende redenen ging dat niet door. De letters IGZO staan voor indium gallium zink oxide. Het is gebaseerd op een halfgeleider en maakt het mogelijk om schermen te maken met kleinere pixels die minder energie verbruiken dan huidige schermen. Sharp heeft de technologie ontwikkeld voor smartphones en tablets. Momenteel zijn er nog geen apparaten met IGZO op de markt. In onderstaand filmpje worden de schermen gedemonstreerd.

Eerder vandaag was in het nieuws dat Sharp begint met de productie van full-HD smartphoneschermen met een resolutie van 1920 x 1080 pixels. Het gaat daarbij om een ander type scherm, met een diameter van 5-inch. De grotere 7-inch IGZO-schermen zouden zich al in massaproductie bevinden.

CEATEC is de grootste consumentenelektronicabeurs van Japan. Het vindt van dinsdag tot donderdag plaats in Maukuhari, net buiten Tokio.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 2 oktober 2012, 17:11
Categorieën Geruchten, iDevices
Onderwerp scherm

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.