Apple-patent: draadloze adapter voor accessoires

Een nieuw patent van Apple beschrijft een draadloze adapter, die je kunt gebruiken om een bijvoorbeeld een gewoon iOS-accessoire met een dock draadloos te gebruiken.

wireless charging iphoneEen nieuw patent van Apple beschrijft een speciale adapter, die draadloos met bijvoorbeeld een iPhone kan communiceren. In Apple’s voorbeeld heeft een mediaspeler een draadloze ontvanger, die kan communiceren met de adapter die aangesloten is op bijvoorbeeld een speakerdock. De adapter zou een handige oplossing kunnen zijn om accessoires die niet langer worden ondersteund draadloos te blijven gebruiken.

Het nieuwe patent is een vervolg op een eerder patent van Apple, waarin werd uitgelegd hoe je met behulp van een adapter een apparaat kunt aansluiten op een dock met een andere aansluiting. Hier hebben we Apple inmiddels in de praktijk ook al gebruik van zien maken. Voor onder andere de iPhone 5 zijn er speciale Lightning-adapters, waarmee je de iPhone kunt aansluiten op een oudere 30-pins kabel. Dit ziet er in het patent als volgt uit:

Wired adapter

De draadloze variant heeft ook een speciale adapter bovenop een dockingstation, maar deze verbindt niet langer via een speciale poort met de mediaspeler. In plaats daarvan wordt de verbinding draadloos gemaakt. Het patent beschrijft ook hoe de adapter een draadloze verbinding zou kunnen maken met het dockingstation, waardoor hij als draadloze brug tussen twee draadloze apparaten kan dienstdoen. Dit zou handig kunnen zijn als de iPhone bijvoorbeeld via Wi-Fi iets doorgeeft, terwijl een accessoire alleen Bluetooth ondersteunt.

Wireless adapter

Zoals bij eerdere patenten van Apple is het nog de vraag of en wanneer er iets mee gedaan wordt. Apple heeft het patent in 2011 al ingediend bij het Amerikaanse patentbureau, maar hij werd onlangs pas openbaar gemaakt.

Via Appleinsider.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 2 oktober 2012, 19:07
Categorieën Accessoires, iDevices
Onderwerpen adapter, patenten

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.