Cisco Cius: eindelijk tablet die de iPad aankan?

De Cisco Cius is een tablet op basis van Android, die in 2011 op de markt komt. Er zitten allerlei zakelijke functies op, zoals WebEx.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

cisco tabletBij alle tablets die de afgelopen maanden zijn gelanceerd heeft zich nog steeds niet dé iPad-killer gemeld. Misschien kan Cisco het verschil maken: dit bedrijf brengt al de populaire Flip-videocamera op de markt en gaat het nu proberen met een tablet. Het apparaat gaat de Cisco Cius heten en is vooral gericht op de zakelijke markt. De Cius heeft een 7 inch scherm, dus 3 inch kleiner dan de iPad, en draait op een aangepaste versie van Android.

Daarnaast zitten er apps op voor allerlei communicatiefuncties, zoals Cisco Quad, Show and Share, WebEx, Presence en Cisco TelePresence. De eerste tests met klanten gaan binnenkort van start, maar de Cius zal pas vanaf 2011 daadwerkelijk in de winkel liggen. Pluspuntje ten opzichte van de iPad is het feit dat er een 720p HD-camera voor videogesprekken aan de voorzijde en een tweede 5 megapixel camera aan de achterzijde zit. De prijs is nog niet bekendgemaakt, maar het zou om minder dan $1.000 gaan.

Is dit een kanshebber voor de zakelijke gebruikers?

Meer info is te vinden op de website van Cisco.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 28 mei 2013, 16:16
Categorie iDevices

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.