Reacties voor: School in Ierland vervangt studieboeken door iPads

Een school in Ierland geeft studenten de keuze om de papieren studieboeken te vervangen door een elektronisch exemplaar op de iPad.

Reacties: 12 reacties

  1. Leuk artikel Gonny, maar zou je erbij kunnen zetten om welke app het hier gaat (het plaatje)? Ben er wel benieuwd naar.

  2. Echt geweldig dat er scholen zijn die met iPad’s zijn gaan werken. Hopelijk gaan ze dat ook op hoge scholen (HvA) doen!

  3. Bij mij op school werken ze ook al met iPads, alle brugklassers hebben geen boeken meer maar speciale apps op hun ipad. Ook alle leerlaren hebben een iPad 2 met smartcover.

  4. @hoi: de app uit het plaatje is PalaSoftware MathBoard, zie http://www.palasoftware.com/MathBoard.html

  5. @Marno:

    Kun je me vertellen om welke school het gaat en welke apps van welke uitgeverijen gebruikt worden?
    Probeer al een tijd iets dergelijks te realiseren voor een basisschool in Friesland.

  6. Hup en weer een educatieve toepassing de nek omgedraaid. Bijvoorbeeld de veelgebruikte rekenapplets. Immers, java werkt niet. Simpelweg van Apple’s corporate policy.

  7. In NL gebeurt dit ook, zie hier

  8. Ik ben ook wel benieuwd welke apps er voor studie doel einden gebruikt worden op een ipad.

  9. Ik dacht dat ze in Ierland economische problemen hadden? En dat we in Nederland ook moesten bezuinigen? Gaan nu onze belastingcenten naar Ierland om ze daar ipads cadeau te doen?! Het lijkt allemaal heel leuk en vooruitstrevend, maar in de praktijk verdient men het nooit terug, zeker niet als je beseft dat Big Brother Apple nog duurder is tav systeembeer en licenties dan Microsoft al is…

  10. Exact wat ze hier ook moeten doen!
    geen boekentas van minstens 12 kg meer

  11. Origineel geplaatst door Alex
    Het lijkt allemaal heel leuk en vooruitstrevend, maar in de praktijk verdient men het nooit terug,

    Nee, boeken kosten inderdaad niks. 😉

    Ik denk dat je behalve digitale boeken ook een hoop uitdagende leertechnnieken kan aanbieden door diversiteit van Apps. Sterker nog boeken kunnen veel beter up to date worden gehouden. Ik denk dat het ons en de overheid nog best wel eens voordeel op kan leveren.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.