Kingston Wi-Drive: draadloze mediaserver voor de iPad

Kingston introduceert de Wi-Drive, een draagbaar opslagapparaat die als mediaserver voor je iPhone of ander iOS-apparaat kan dienstdoen.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

kingston wi-driveSeagate introduceerde een tijdje geleden de GoFlex Satellite, een draagbaar apparaatje met extra opslag voor je iOS-apparaten. Blijkbaar is er markt voor dit soort opslagsystemen, want nu kondigt ook Kingston een soortgelijk apparaat aan: de Wi-Drive. Hiermee kun je extra films, muziek en andere content meenemen. Het model met 16 GB Flash-geheugen kost $130 en voor een dubbele capaciteit van 32 GB betaal je $45 extra. Kingston laat de Wi-Drive deze week zien op de Computex-computerbeurs in Taipei. Er zit een eigen batterij in. Het apparaat dient als een soort mediaserver, waarmee je 720p video, muziek en andere mediabestanden naar een aparte IOS-app kunt streamen.

Een app voor Android komt in 1 tot 2 maanden beschikbaar. Je kunt bestanden beheren via een mini-USB-kabel, maar gek genoeg is er niet gedacht aan backup-tools. Communiceren met de iPhone of ander iOS-apparaat doet de Wi-Drive via Wi-Fi, waarbij je wel rekening ermee moet houden dat het constant streamen van films een aanslag is op je batterijduur. Volgens Kingston zelf kun je met een volle batterij vier uur lang video’s streamen naar drie verschillende apparaten. De Wi-Drive is ook als draadloos basisstation te gebruiken.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 18 juni 2012, 14:48
Categorie Accessoires

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.