Onofficiele Schiphol-app in de hand.

Alternatieve Schiphol-app krijgt nieuw design en meer functies

De onofficiële Schiphol-app is vernieuwd. De app heeft een nieuw design gekregen en geeft nu ook informatie over het tijdstip voor het instappen in het vliegtuig en het sluiten van de incheckbalie.

Onofficiele Schiphol-app in de hand.
De alternatieve Schiphol-app (link) van ontwikkelaar Evolutionhost is helemaal vernieuwd. Het gaat om de app die voorheen de eenvoudige naam Schiphol had, maar nu omgezet is naar ‘Schiphol – Realtime vluchtinformatie’. De vorige naam en het oude appicoontje hadden nogal veel weg van de officiële Schiphol-app. Bij de vernieuwde app is de kans op verwarring een stuk minder, maar je zult de app wel opnieuw moeten installeren.

Derde vernieuwing onofficiële Schiphol-app

Deze nieuwe versie is alweer de derde keer dat de app helemaal vernieuwd wordt. De vorige grote update stamt uit 2013, toen de app uitgebreid werd met bagagebandtijden en informatie over de start- en landingsbaan. Deze Schiphol-app werd vervolgens nog voor de lancering van de Apple Watch uitgebreid met een Apple Watch-versie, maar nu wil de ontwikkelaar dus weer helemaal opnieuw beginnen. De vorige app is niet meer te downloaden, dus je zult de complete nieuwe app moeten installeren als je wil profiteren van de nieuwe functies en het nieuwe design.

Oude Schiphol-app onofficieel. Onofficiele Schiphol-app vernieuwd.
Links de oude versie, rechts de nieuwe

De vorige versie van deze Schiphol-app bestond voornamelijk uit een wat donkere app met een gele balk, maar dit heeft nu plaatsgemaakt voor een veel lichtere uitstraling. Naast het nieuwe design heeft de app nog meer functies gekregen. Zo geeft de app de verwachte tijd weer waarop passagiers kunnen instappen en hoe laat de incheckbalies sluiten. De app geeft ook een indicatie na het landen wanneer de bagage op de band ligt en weet ook alles van de landings- en startbanen. Verder is ook de Apple Watch-versie nog gewoon aanwezig, net als ondersteuning voor Handoff tussen je iPhone en je Mac.

Vluchten in de vernieuwde onofficiele Schiphol-app. Plaatsen in onofficiële Schiphol-app.

Aan het verdienmodel in de app is niets veranderd. In de basis is Schiphol helemaal gratis, maar je kunt dan maximaal twee vluchten per maand volgen. Voor een ongelimiteerd aantal vluchten, betaal je eenmalig €4,99 via een in-app aankoop. Je verwijdert daar ook meteen de advertenties mee.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 22 augustus 2016, 17:00
Categorie Apps
Onderwerpen schiphol, vliegtuig
7 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.