Onofficiële Schiphol-app compleet vernieuwd met bagagebandtijden, start- en landingsbanen

De Schiphol-app van Evolutionhost is totaal vernieuwd. Het alternatief voor de officiële Schiphol-app toont tijden van koffers op de bagageband, toont start- en landingsbanen en stuurt push-notificaties.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

schiphol-vertragingMet het vakantieseizoen voor de deur is het logisch om weer eens naar de beschikbare Schiphol-apps te kijken. De officiële Schiphol-app (iTunes-link kreeg afgelopen maart nog een flinke update met nieuwe interface en vluchtinformatie. Vandaag is de belangrijkste concurrent, de Schiphol-app van Evolutionhost, compleet vernieuwd. De originele app van drie jaar geleden is uit de App Store gehaald, dus je zult deze vernieuwde app opnieuw moeten downloaden. Er zit dan ook een ander betaalmodel achter.


Volgens Edward Poot, de 21-jarige ondernemer die deze alternatieve Schiphol-app heeft gemaakt, kan hij unieke features bieden die de officiële Schiphol-app niet heeft. Beide apps laten weliswaar zien op welke bagageband je koffer gaat verschijnen, maar de vernieuwde app van Edward laat ook zien op welk tijdstip dat gebeurt. Beide Schiphol-apps laten uiteraard de gatenummers zien, maar wil je als ervaren Schiphol-reiziger ook weten vanaf welke startbaan je vliegtuig vertrekt, dan moet je de onofficiële app hebben. De landingsbanen van arriverende vliegtuigen zijn ook in de app op te zoeken. En je kunt natuurlijk tweeten welke vluchten je volgt.

schiphol app 1Qua prijsstelling is er iets veranderd bij deze nieuwe app. Voorheen betaalde je €0,89 voor deze onofficiële Schiphol-app, tegenwoordig is de app gratis. Je kunt er twee vluchten per maand mee volgen; voor de doorsnee vakantieganger moet dat voldoende zijn. Wil je meer vluchten volgen, dan betaal je €2,69 via een in-app aankoop om onbeperkt vluchten te kunnen tracks. De ontwikkelaar liet ons weten dat het lastig was om te concurreren met de gratis app van Schiphol zelf. Ook al werd de app tienduizenden keer gedownload, de prijs van €0,89 wierp een drempel op. Vandaar dat nu is gekozen voor een gratis app, die door iedereen kan worden uitgeprobeerd. Edward is van mening dat zijn app in gebruiksgemak, vormgeving en functionaliteit eruit springt omdat hij zich focust op de vluchtinformatie zelf. De officiële app van Schiphol bevat veel informatie over parkeren, tax-fee aankopen en overige faciliteiten op Schiphol, waar je misschien niet in geïnteresseerd bent omdat je het al via de website hebt gelezen.

Welke app het meest populair wordt tijdens de vakantieperiode, is een kwestie van afwachten. Edward denkt dat hij als kleine ontwikkelaar sneller kan inspelen op digitale ontwikkelingen dan luchthaven Schiphol, die afhankelijk is van een extern bureau.

Downloaden: Schiphol (gratis, in-app aankopen, universeel, iOS 6.0+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

5 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.