Schermen iPad mini, iPad 2 en iPad 4 onder microscoop vergeleken

Repair Labs heeft de schermen van de iPad mini, iPad 4 en iPad 2 onder een microscoop met elkaar vergeleken.

iPad microscoopIn een test heeft Repair Labs de schermen van de iPad mini, iPad 2 en iPad vierde generatie op pixelniveau met elkaar vergeleken. Op deze manier hoopt de site duidelijk te maken hoeveel scherper het ene display is vergeleken met de ander. Bij de vergelijkingsshots werden de iPad-schermen onder een microscoop gelegd, zodat je de pixels naast elkaar ziet liggen.

Apple maakte korte tijd terug al bekend hoeveel pixels per inch de nieuwe iPads hanteren. De afbeeldingen van Repair Labs laten zien wat dit in de praktijk betekent. Zo zie je dat de pixels in de iPad mini dichter op elkaar liggen vergeleken met de iPad 2, maar dat ze in de iPad vierde generatie een derde kleiner zijn. Overigens blijkt uit de test dat de pixels op het scherm van de iPad derde generatie en iPad vierde generatie nagenoeg gelijk zijn. Dit was te verwachten, aangezien het aantal pixels per inch gelijk is.

De afbeeldingen van Repair Labs laten de iPads enkel op microscoopniveau naast elkaar zien. Daarmee laat de site in het midden in hoeverre je het gebrek aan Retina mist in de nieuwe iPad. Eerder bleek echter al dat veel recensenten het scherpere scherm missen.

iPad mini vergeleken met iPad vierde generatie

iPad 2 vergeleken met iPad vierde generatie

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 5 november 2012, 10:52
Categorie iDevices
Onderwerpen ipad, repair labs, retinascherm

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.