Scanner-Pro-6

Scanner Pro herkent voortaan Nederlandse teksten, zodat je ze snel kunt kopiëren

Documentscanner Scanner Pro is er dankzij een update flink op vooruit gegaan. Nederlandse tekst kan nu herkend worden zodat je het snel kunt kopiëren en je documenten gemakkelijker vindbaar worden.
Lars Paymans - · Laatst bijgewerkt:

Scanner Pro maakt fysieke documenten scannen gemakkelijk.

Zoals we onlangs in een applijst hebben laten zien, staat de App Store vol met apps die je een handje helpen om fysieke documenten in te scannen met de camera van je iPhone. Iedere manier waarop een scan-app zich kan onderscheiden van de rest is dan ook mooi meegenomen, en met versie 7.0 doet Scanner Pro (link) precies dat. Dankzij de slimme tekstherkenning heeft de app vanaf vandaag een flink streepje voor op de meeste andere documentscanners.

Versie 7.0 van Scanner Pro kun je vanaf nu downloaden, en heeft als belangrijkste toevoeging de mogelijkheid om (ook Nederlandse) tekst te herkennen. Hierdoor worden scans in een klap een stuk interactiever, omdat je de woorden nu gewoon kunt selecteren zoals je dat normaal gesproken altijd op je iPhone doet. Ideaal om een papier in te scannen en naar iemand door te sturen: in plaats van een foto kun je nu alleen de regels selecteren en kopiëren die er voor jou toe doen.

Een ingescand document waarvan je de tekst meteen kunt kopiëren. De nieuwe scans zijn nog duidelijker dan voorheen.

Scanner Pro-scans zijn gemakkelijker te vinden

Een mooie bijkomstigheid van deze tekstherkenning is het feit dat je Scanner Pro-scans vanaf nu opduiken in de zoekfunctie van de app. Zoek naar een woord waarvan je weet dat het in een van je gescande documenten staat en binnen een paar seconde zit je bij het juiste formulier. Deze OCR-functie (optical character recognition) ondersteunt een flinke lijst met talen, waaronder het Nederlands. Niet onbelangrijk, aangezien wij voornamelijk Nederlandse teksten met Scanner Pro inscannen.

Het herkennen van teksten gaat overigens niet altijd goed. Tijdens het testen van deze tekstherkenning besloten we het Scanner Pro ook extra moeilijk te maken. Normale papiertjes met tekst worden namelijk woord voor woord geregistreerd, maar toen we een kaft van een boek met gekleurde letters erbij pakte ging de app de mist in. Zoals je hiernaast kunt zien kregen we allerlei gekke tekens te zien, die niet overeenkwamen met de letters op de kaft. Verwacht dus niet dat je zomaar iedere tekst in kunt scannen, al zal het voor doorsnee formulieren geen probleem zijn.

Naast OCR voegt Scanner Pro 7 ook de zogenaamde Distortion Correction toe, deze techniek maakt scans nog scherper dan voorheen. Schaduwen worden weggewerkt, terwijl er rekening wordt gehouden met het formaat van het document. Tot slot is het vanaf nu ook mogelijk om Workflows aan Scanner Pro toe te voegen, zodat je bijvoorbeeld een gescand document met een druk op de knop kunt delen via je favoriete sociale netwerk.

Scanner Pro scoorde al goed in onze lijst met de beste scan-apps, en versie 7.0 versterkt deze positie alleen maar. In tegenstelling tot veel apps in de lijst hangt er aan deze scan-app echter wel een prijskaartje. Daar krijg je zoals je leest in ieder geval wel veel voor terug. Om de komst van deze update te vieren is Scanner Pro bovendien tijdelijk in prijs verlaagd.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 17 maart 2016, 18:13
Categorie Apps
Onderwerp scanner pro

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.