Satechi-Hub

Satechi Type-C Hub: extra poorten voor 12-inch MacBook

Satechi biedt een oplossing voor het gebrek aan poorten op de 12-inch MacBook met de Type-C Hub. Deze hub voegt een aantal handige ingangen toe aan de MacBook.
Lars Paymans - · Laatst bijgewerkt:

Satechi-Hub

Een veelgehoorde klacht over de nieuwe 12-inch MacBook is het wel erg geringe aantal poorten. Accessoiremakers zul je echter niet horen klagen, want er zijn ondertussen al heel wat USB-hubs verschenen die extra ingangen aan de MacBook toevoegen. Satechi onthulde deze week een USB-C Hub die zo’n beetje alle ingangen bevat die je nodig hebt, behalve eentje om de MacBook zelf op te laden.

Als je de Type-C Hub van Satechi in de 12-inch MacBook plugt, voeg je gelijk drie USB 3.0-poorten, een SD- en MicroSD-kaartlezer toe aan de MacBook. Handige om meerdere apparaten tegelijk aan te sluiten, bijvoorbeeld om je iPhone snel even bij te laden.

Geen Thunderbolt of USB-C-poort
Het grote nadeel van de Hub is dat er geen Thunderbolt of USB-C-poort inzit, wat betekent dat je de MacBook niet kunt opladen of met een monitor kunt verbinden als je de Hub gebruikt.

Satechi-Hub

Het ontbreken van de USB-C-poort is overigens geen toeval. Een tijdje terug werd Kickstarterproject Hub+ geannuleerd omdat de makers problemen hadden met het doorgeven van het USB C-signaal. Satechi lijkt dit te omzeilen door USB C alleen te gebruiken om de Hub in te stoppen.

De Type-C Hub is beschikbaar in drie kleuren, goud, zilver en zwart, die goed passen bij de kleuren van de 12-inch MacBook. De Type-C sluit mooi aan op de zijkant van de MacBook, en een groen lampje laat zien als hij geactiveerd is.

Je kunt de USB-C Hub bestellen op de website van Satechi voor $34,99 (omgerekend 32,06 euro) of Amazon.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 31 oktober 2015, 22:53
Categorieën Accessoires, Mac & macOS
Onderwerp usb-c

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.