KADi-Port

KADi Port: elegante oplossing voor het MacBook-poortprobleem

Met de nieuwe 12-inch Macbook de overstap maken naar één USB-C poort zal niet gemakkelijk gaan. Gelukkig schieten initiatieven als de KADi Port ons te hulp.

KADi-Port
Apple’s nieuwste 12-inch MacBook heeft maar één enkele USB-C poort. Eerder vertelden we al over allerlei oplossingen om het aantal poorten uit te breiden, zoals de Hub+. Nu hebben we weer een handige oplossing gevonden: de KADi Port speelt handig in op het ongemak met een kleine, stijlvolle USB-C MacBook Hub.

In tegenstelling tot andere MacBook hubs (zoals de Hub+) die het zeer beperkte aantal poorten verder uitbreidt, klik je de KADi Port direct in de USB-C van de nieuwe MacBook. “Hierdoor voorkom je dat er een octopus van draden aan je Mac hangt”, aldus de bedenkers van KADi Creative op hun Kickstarter-pagina.

KADi: 4 aansluitingen in een klein blokje

De KADi Port bevat 4 verschillende ingangen: twee USB-C, één USB 3.0 en één Mini DisplayPort. Door bepaalde poorten bewust achterwege te laten bespaart KADi ruimte, iets dat voorop staat bij het ontwerp van deze hub. Daarnaast zullen er in de toekomst steeds meer apparaten met USB-C gaan werken, wat de keuze verklaart voor twee USB-C en slechts één USB 3.0 ingang.

KADi-Port-poorten

Een klungelige adapter met je meesleuren terwijl de MacBook juist gemaakt is voor onderweg, is immers best zonde. Daarom is het zwarte blokje van de KADi Port slechts 6,5cm lang en klik je hem direct in de USB-C van de MacBook, zonder kabeltje. De vorm buigt mee met de ronding van de Mac, wat een mooi afgesloten geheel oplevert.

De crowdfundingcampagne van KADi gaat ondertussen best hard en de eerste Early Bird kortingen zijn op het moment van schrijven dan ook al uitverkocht. Wel zijn de exemplaren van $35 en $39 nog steeds beschikbaar, terwijl de uiteindelijke prijs van de hub op $45 komt te liggen als de KADi Port de Kickstarterfase achter zich laat.

Inmiddels is het streefbedrag van $15.000 gehaald, dus de kans is groot dat het project doorgaat. De eerste exemplaren worden in augustus 2015 over de hele wereld naar hun nieuwe eigenaar verstuurd.

Lees ook: USB-C in de nieuwe MacBook: dit moet je weten

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 7 juni 2015, 14:00
Categorie Accessoires
Onderwerpen kickstarter, macbook, usb-c

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.