Sanitas weegschaal

Deze goedkope Lidl-weegschaal stuurt je gewicht automatisch naar HealthKit

Lidl heeft een connected weegschaal van 25 euro, die data doorstuurt naar een iPhone-app en naar HealthKit, zodat je het in de Gezondheid-app kunt bekijken.

Voer je altijd handmatig je gewicht in op je iPhone en zoek je nog een goedkope ‘slimme’ weegschaal om dat te automatiseren, dan heeft Lidl de oplossing. De prijsstunter heeft deze week een weegschaal van €25 in het assortiment, die bij nader onderzoek data met HealthKit blijkt uit te wisselen. iCulture-lezer Jan heeft de weegschaal al gekocht en stuurde bijgaand screenshot waaruit blijkt dat de Gezondheid-app alle data gewoon kan inlezen. Ook BMI en vetpercentage stuurt de weegschaal door naar je HealtKit-account.

Sanitas weegschaal

Goedkope weegschaal met HealthKit-koppeling

Bij de ‘Diagnoseweegschaal’ van €24,99 in de folder van Lidl gaat het om de Sanitas SBF-70 van het Duitse merk Sanitas. Ze maken weegschalen, bloeddrukmeters, hartslagmeters, massagematten en allerlei andere gezondheidsaccessoires.

HealthCoach-app

Sanitas HealthCoach met HealthKit-functiesGek genoeg staat er in de specificaties van de benodigde Sanitas HealthCoach-app geen woord over HealthKit, maar iCulture-lezer Jan kocht de weegschaal, installeerde de app en ontdekte dat het gewoon werkt. De weegschaal kan naast lichaamsgewicht ook lichaamsvet, lichaamsvocht, spiermassa, botmassa en caloriebehoefte in kcal meten. Zelfs als je niet van plan bent HealthKit te gebruiken, kun je toch de metingen via de HealthCoach-app in de gaten houden.

Of de app net zo handig is als die van Withings, weten we natuurlijk niet, maar je bespaart in ieder geval op de aanschafprijs want een Withings Smart Body Analyser (mooi woord voor een weegschaal met meerdere functies) kost €149. De HealthCoach-app kan ook bloeddruk en allerlei andere waarden inlezen, maar daarvoor zul je wel de andere Santas-accessoires moeten aanschaffen. Misschien binnenkort ook bij de prijsknaller? Lidl heeft deze week ook een Sanitas pulse-oximeter voor het meten van het zuurstofgehalte in je bloed, maar die heeft voorzover wij konden nagaan geen koppeling met de iPhone-app.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 5 oktober 2015, 19:20
Categorie Accessoires
Onderwerpen gewicht, supermarkt, weegschaal

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.