iOS 7 game center

Apple heeft Game Center-bug in iOS 9 nog steeds niet opgelost

Apple heeft een bug met Game Center in iOS 9 nog steeds niet opgelost. Sommige spelers kunnen Game Center niet starten, bij anderen crashen games. Zelfs in iOS 9.0.2 is het nog niet opgelost.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

GameCenter bug iOS 9Al sinds iOS 9 is verschenen, klagen gebruikers over problemen met Game Center. Sindsdien zijn iOS 9.0.1 en iOS 9.0.2 uitgebracht om allerlei bugs te verhelpen, maar eentje daarvan houdt fanatieke gamers nog steeds bezig. Bij sommige spelers was het Game Center-icoon helemaal niet meer aanwezig op de iPhone. Bij anderen verschijnt er een wit scherm als ze Game Center in iOS 9 proberen te openen. En er zijn ook nog mensen, die bepaalde games niet meer kunnen spelen, omdat er verwijzingen naar Game Center in zitten.

Game Center bug in iOS 9

Game Center wordt gebruikt door een groot aantal games, die het gebruiken om statistieken en scores op te slaan en om sociale functies aan te bieden in apps. Na het verschijnen van iOS 9 klaagden gebruikers dat ze na het opstarten van de Game Center-app een leeg scherm te zien kregen. De enige manier om eruit te komen, was om de app af te sluiten. Apple geeft gebruikers voorlopig het advies om een schone installatie van iOS 9 te doen, waarbij je geen backup terug zet. Dat betekent dat je alle instellingen en apps van je iPhone opnieuw zult moeten toevoegen. Mensen die een schone installatie probeerden, melden dat ook dit het probleem niet altijd oplost. Nadat ze de app opstarten en weer inloggen met hun account om bewaarde gegevens op te halen, doet het probleem zich opnieuw voor.

Ook in iOS 9.0.1 en 9.0.2 nog aanwezig

Een andere oplossing van het Apple-supportteam is om alle apps te sluiten en je van iCloud af te melden. Als je daarna je iPhone of iPad reboot en weer aanmeldt bij iCloud, kun je de data opnieuw synchroniseren via Wi-Fi. Maar ook dat levert niet voor iedereen een oplossing op. Na de bugfix-update van iOS 9.0.1 bleef het probleem bestaan en bij iOS 9.0.2 krijgen we nog steeds meldingen van lezers dat Game Center nog steeds niet werkt. Op het Apple-discussieforum wordt eveneens in meerdere discussiethreads geklaagd dat het probleem in iOS 9.0.1 en in 9.0.2 nog steeds blijft bestaan.

iOS 7 game center

Er zijn ook spelers die games zoals Angry Birds en Real Racing niet meer kunnen spelen, omdat er een koppeling met Game Center in aanwezig is. Loop je dus tegen bepaalde problemen met games aan, dan zou het best aan Game Center kunnen liggen. Er zijn ook games die normaal gesproken met Game Center werken, maar aangeven dat je niet bent ingelogd, zodat je scores niet worden doorgegeven. De langste discussie op het Apple-forum is hier te vinden, met 236 reacties van mensen die problemen ondervinden. Apple zou bezig zijn om te werken aan een fix, maar die is nog steeds niet beschikbaar en downgraden naar iOS 8.4.1 kan ook niet meer.

Apple is Game Center vergeten

Het laat misschien wel zien, hoe weinig prioriteit Apple geeft aan Game Center. De dienst bestaat al sinds iOS 4.1 en hoewel spelers aanvankelijk erg enthousiast waren, verslapte de aandacht van Apple al snel. De afgelopen jaren hebben we geen nieuwe functies meer gezien. Alleen in iOS 5 kwamen er nog een paar onbenullige nieuwe functies bij:

Game Center: gebruikers kunnen voortaan hun foto toevoegen aan hun profiel, nieuwe games kopen in de app Game Center en gemakkelijker vrienden en nieuwe games vinden.

Daarna volgden uitdagingen in iOS 6 en in iOS 7 kreeg Game Center een nieuw uiterlijk, maar geen nieuwe functies meer. Game Center is nooit de dienst geworden die gamers voor ogen hadden.

Nog meer problemen met iOS 9

Overigens zijn er nog wel meer problemen in iOS 9. Zo zijn er mensen, die melden dat de iCloud-backups niet goed plaatsvinden. Het uit- en inloggen van iCloud en het herstellen van de netwerkinstellingen kan daar een oplossing bieden. Tevens wordt er geklaagd over het uitblijven van pushberichten in WhatsApp, Facebook en andere apps. Het probleem met WhatsApp hebben we eerder besproken in een apart artikel.

Verder hebben we heel veel verschillende bugs besproken in ons eerste ervaringenartikel rondom iOS 9. Een aantal problemen is inmiddels opgelost door iOS 9.0.1 of 9.0.2, maar nog niet allemaal.

Tipgever: Djurre

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 1 juli 2016, 12:36
Categorie Diensten
Onderwerpen bug, game center, ios 9

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.