Samsung wil schikken in rechtszaak met Apple

Advocaten van Samsung Electronics Co. Ltd. hebben Apple vandaag een schikkingsvoorstel gestuurd, zo schrijft de Wall Street Journal. Samsung wil een lopende rechtszaak tussen beide bedrijven oplossen, waardoor Samsung in staat wordt gesteld om de Galaxy Tab 10.1 in Australië te lanceren. Tot nu toe is het apparaat nog niet op de lokale markt te […]
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

samsung-galaxy-ipadAdvocaten van Samsung Electronics Co. Ltd. hebben Apple vandaag een schikkingsvoorstel gestuurd, zo schrijft de Wall Street Journal. Samsung wil een lopende rechtszaak tussen beide bedrijven oplossen, waardoor Samsung in staat wordt gesteld om de Galaxy Tab 10.1 in Australië te lanceren. Tot nu toe is het apparaat nog niet op de lokale markt te krijgen, omdat Apple vindt dat het uiterlijk van het apparaat teveel op de iPad lijkt.

Het lukte daardoor om een tijdelijk verkoopverbod in te stellen. Als Apple de schikking accepteert, zal de Tab volgende week al in de winkel kunnen liggen. Het zal echter niet meteen alle rechtszaken tussen Apple en Samsung oplossen, want in andere landen lopen nog veel meer rechtszaken, die over heel andere kwesties gaan. In Australië werd het eerste verkoopverbod voor de Samsung Galaxy Tab 10.1 afgekondigd, nadat Apple een rechtszaak aanspande. Samsung sloeg daarna terug, met een aanklacht waarin ze stellen dat de iPad van Apple juist patenten van Samsung schendt.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 1 oktober 2011, 11:07
Categorie Apple
Onderwerpen apple, samsung

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.