JP Morgan verwacht voor iPad weinig concurrentie van Kindle Fire

De Kindle Fire gaat geen grote impact hebben op de iPad, denkt analist Mark Moskowitz van JP Morgan. De prijs is te laag, waardoor Amazon niet dezelfde ervaring en hetzelfde aanbod kan bieden als de iPad. Alleen een aanbieder met een even rijk aanbod, kan het Apple moeilijk gaan maken.

Amazon-Kindle-FireDe Kindle Fire van Amazon is gepresenteerd als de zoveelste iPad-killer. Dat hebben we al eerder gehoord, maar daarbij ging het om tablets van honderden euro’s die qua prijs/kwaliteitsverhouding en gebruiksgemak niet in de buurt van de iPad komen. Waarom zou je voor 500-600 dollar een matige tablet kopen, terwijl je voor dat geld ook een heel wat waardevastere iPad hebt? Amazon kan met de scherp geprijsde Kindle Fire wel eens voor een verandering in de markt gaan zorgen. Maar de invloedrijke analist Mark Moskowitz van JP Morgan, denkt dat het allemaal wel meevalt. Ook al is er bij de beleggers op Wall Street erg veel enthousiasme over de Kindle Fire, Moskowitz is nog niet onder de indruk. Hij denkt dat de late prijs van de Fire niet zomaar ervoor gaat zorgen dat Amazon op de tweede plaats komt als tabletmaker, vlak achter Apple.

“Wij zijn niet onder de indruk van de Kindle Fire”, zegt Moskowitz in een notitie aan klanten. Het is een opstapje naar de tabletmarkt, maar om echt impact te kunnen hebben is er een completer apparaat nodig, met meer functionaliteit. Op dit moment is dat nog niet het geval. De iPad heeft de lat gewoon erg hoog gelegd, waardoor dezelfde ervaring en hetzelfde aanbod ook bij andere aanbieders wordt verwacht. Dat je bij de Kindle Fire niet teveel moet verwachten, geeft de prijs al aan: voor 199 euro kun je moeilijk hetzelfde verwachten als bij de iPad, die honderden dollars meer kost. Moskowitz: “In onze visie, geeft de lage prijs van de Kindle Fire aan hoeveel er ontbreekt in het apparaat.” Als Amazon een grote tabletaanbieder wil worden, moeten ze de volledige tabletervaring bieden en dat gaat voor 199 dollar niet lukken.

Of de analist van JP Morgan gelijk krijgt, zullen we nog zien. Beleggers reageerden een stuk positiever. Vanaf november ligt de Kindle Fire in de winkel.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 30 september 2011, 14:21
Categorie iDevices
Onderwerpen amazon, kindle

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.