Samsung wil schikken in iPad-zaak met Apple

Samsung heeft een schikkingsvoorstel bij Apple ingediend, waarmee ze de verkoop van de Galaxy Tab 10.1 in Australië mogelijk willen maken. Mogelijk wil Samsung Apple licenties geven op patenten. Daarmee zijn overigens niet alle rechtszaken tussen beide bedrijven opgelost.

samsung-galaxy-ipadSamsung heeft Apple vandaag een schikkingsvoorstel gestuurd, waarin ze kwestie tussen beide bedrijven in Australië willen oplossen. Dat schrijft de Wall Street Journal. Als Apple op het schikkingsvoorstel ingaat, moet dat ertoe leiden dat Samsung de Galaxy Tab 10.1 in Australië mag verkopen. Tot nu toe geldt er een verkoopverbod in Australië voor de Tab 10.1, die door Apple is afgedwongen.


Apple vindt dat de Galaxy Tab teveel op de iPad lijkt. Samsung reageerde daarop met een aanklacht, waarin ze stellen dat de iPad van Apple juist patenten van Samsung overtreedt. Helaas zijn de details over het schikkingsvoorstel niet naar buiten gebracht. Het is mogelijk dat Samsung een licentie geeft aan Apple, als daarbij het verkoopverbod wordt opgeheven. Daarmee zijn niet meteen alle rechtszaken tussen Apple en Samsung van tafel, want in andere landen spelen weer heel andere zaken. De Galaxy Tab kreeg bijvoorbeeld in Duitsland een verkoopverbod, dat aanvankelijk ook voor Europese landen zou gelden. Later bleek dit niet het geval. In Nederland werd geen verkoopverbod voor de Galaxy Tab ingesteld, maar lopen er nog wel rechtszaken. In de VS loopt ook een rechtszaak.

Als Apple op het voorstel ingaat kan de Galaxy Tab 10.1 al vanaf volgende week op de markt verschijnen in Australië.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt
30 september 2011 om 12:57
Categorie
Apple
1 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.