Contact-icoon-iOS-9

iOS 9 Mail werkt je contactpersonen automatisch bij met nieuwe gegevens

Je adresboek en Mail-app gaan in iOS 9 nauw met elkaar samenwerken. Hierdoor worden gegevens van bestaande contactpersonen automatisch aangevuld met info uit mailtjes. Dat werkt zo.

Contact-icoon-iOS-9De Mail- en Contacten-app van Apple gaan beter met elkaar samenwerken zodra je iOS 9 op je toestel zet. Zo worden details van contactpersonen automatisch aangevuld met gegevens uit e-mails.

Als je in iOS 9 een e-mail ontvangt met contactinformatie, kun je ervoor zorgen dat deze gegevens automatisch aan een contactpersoon in je adresboek toegevoegd worden. Je moet dit wel aanvinken in de Instellingen.

Dit doe je zo:

  1. Open Instellingen.
  2. Navigeer naar Mail, Contacten, Agenda.
  3. Scroll naar het onderdeel Contacten.
  4. Activeer ‘Show Contacts Found in Mail’.

Het gaat hier dus om bestaande contactpersonen waarbij de informatie aangevuld wordt. Om nieuwe mensen aan je adresboek toe te voegen zul je eerst minstens de naam erin moeten zetten.

Verplicht bevestigen

Om te voorkomen dat je Contacten-app zich hierdoor vult met foutieve informatie, moet je alle automatisch toegevoegde informatie eerst bevestigen voordat het echt in je adresboek komt te staan.

Slim-adresboek-iOS-9 Slim-adresboek-iOS-9

Contacten toevoegen ook in El Capitan

Achter nieuwe informatie in de Contacten-app staat het woord ‘E-mail’. Door dit te accepteren voeg je de contactinformatie definitief toe aan je adresboek. Ook op je Mac kun je hier je voordeel meedoen. In OS X 10.11 El Capitan wordt deze functie namelijk ook toegevoegd: zodra er contactgegevens in een e-mail staan, biedt El Capitan aan om de informatie aan je adresboek toe te voegen.

Slimmere actieve Siri

Dezelfde techniek wordt in iOS 9 door Siri gebruikt om informatie bij een onbekend telefoonnummer te zoeken. Zodra iemand je belt die niet in je adresboek staat, wordt er in je e-mails gezocht naar een identiek nummer, zodat een naam bij het nummer kan worden getoond. Hier hoef je zelf niets voor te doen, omdat Siri met iOS 9 een stuk proactiever wordt.

Lees ook: iOS 9 uitgelicht: slimme, proactieve Siri- en Spotlight-functies.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 29 juni 2015, 17:36
Categorieën Apps, iOS
Onderwerpen contacten, e-mail, ios 9

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.