Romo: vernieuwde iPhone-robot herkent gezichten

De Romo is een door een iPhone bestuurde robot. Een nieuwe versie is sneller en steviger en zou in staat zijn om onder andere gezichten te herkennen.

Romo 2Een jaar geleden schreven we voor het eerst over Romo, een robot die wordt bestuurd door de iPhone die je er op aansluit. Inmiddels hebben de makers een nieuw Kickstarter-project, waarbij ze een tweede revisie van Romo op de markt willen brengen. De nieuwe Romo moet steviger worden en sneller commando’s verwerken, waardoor je er ook meer mee kunt doen.

De nieuwe Romo is volgens de makers in staat om gezichten te herkennen, waardoor hij in theorie zou kunnen reageren op bijvoorbeeld zijn bezitter. De Romo moet slimmer worden, waardoor hij op basis van bijvoorbeeld eigen ondervindingen acties kan ondernemen. De camera maakt het mogelijk voor jou om door de ogen te kijken van de Romo. Hij zou echter ook via een camerafeed jou kunnen bekijken. De makers komen met eigen apps om van de functies gebruik te maken en zijn ook van plan om een SDK uit te brengen. Hierdoor kunnen andere ontwikkelaars ook apps voor Romo maken.

Romo

Je kunt een iPhone 4, iPhone 4S en iPod touch vierde generatie aansluiten op Romo. Op het moment ondersteunt de robot nog niet de iPhone 5, die gebruikmaakt van een nieuwe Lightning-aansluiting. De makers zeggen te werken aan een nieuwe robot die wel op de iPhone 5 aangesloten kan worden. Nadat je een iPhone of iPod hebt aangesluiten op Romo kun je hem ook besturen vanaf een andere iDevice, een Mac of een webbrowser. Dit kan echter niet op de eerste generatie iPhone en iPad, iPhone 3G, iPhone 3GS en derde generatie iPod touch of eerder.

Door op Kickstarter 175 dollar te doneren ben je verzekerd van een Romo als het project zijn mimimumbedrag van 100.000 dollar weet in te zamelen. Inmiddels zijn ze ongeveer op de helft, met nog een maand te gaan. Slaagt het project, dan hopen de makers de Romo in januari 2013 te verzenden.

Bezitters van een oude Romo hoeven niet te rekenen op ondersteuning voor nieuwe apps. De makers zeggen dat de Romo intern zodanig veel is veranderd, dat nieuwe apps niet met de Romo kunnen communiceren. De oude software blijft nog wel beschikbaar.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 17 oktober 2012, 16:20
Categorie Accessoires
Onderwerpen kickstarter, robot

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.