Color-app stopt ermee: genoeg geld, toch geen succes

Color stopt ermee. De app kreeg 41 miljoen investeringsgeld en werd door een team van 27 mensen gemaakt, maar wist geen indruk te maken. De omslag naar live videostreaming bleek ook niet te werken.

color iphoneWe noemden het ooit “de foto-app van 41 miljoen“: Color. Color Labs, het bedrijf achter de iPhone-app, kreeg 41 miljoen dollar aan investeringsgeld om een app te maken waarmee je foto’s kunt delen. Na anderhalf jaar in een eenzaam hoekje van de App Store te hebben doorgebracht, hakken de makers nu een knoop door. Ze stoppen ermee. De aandeelhouders en het bestuur heeft besloten om met Color Labs te stoppen. De afgelopen weken circuleerden al geruchten dat CEO en oprichter Bill Nguyen plannen had om Color Labs te verlaten.

Color werd gemaakt door een team van 27 mensen. Het plan was om dé mobiele foto-app te worden, waarbij meerdere mensen foto’s maken van hetzelfde evenement. Eén van de investeerders, Sequoia Capital, stopte nog nooit zoveel geld in een start-up. Sequoia Capital investeerde bijvoorbeeld ook ooit in Google, maar voor een veel lager bedrag. Toen Color niet echt aansloeg besloot het team om het roer om te gooien en een app te maken waarmee je live video kunt uitzenden. Maar ook daar bleek Color niet in staat om bestaande apps als Ustream te verslaan. Uiteindelijk sloot Color een meerjarige overeenkomst met de Amerikaanse operator Verizon om de Color-app mee te leveren op telefoons als ‘exclusieve feature’. Ook dat leverde niet het gewenste succes op. Nu Color ermee stopt is het onduidelijk hoeveel geld er nog over is van de 41 miljoen en wat daarmee gaat gebeuren.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 17 oktober 2012, 18:46
Categorieën Achtergrond, Apps
Onderwerp startup

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.